Kwartaalcijfers Microsoft groeien fors door Teams

Microsoft logo

De kwartaalcijfers van Microsoft krijgen een flinke boost door het fors groeiende gebruik van Teams. Het gebruik van de dienst voor groeps-videobellen is momenteel dagelijks rond de 115 miljoen keer. Dat maakte de techreus dinsdagavond bekend bij de presentatie van de cijfers.

Het aantal mensen dat de dienst nu gebruikt groeide daarmee met 50 procent. In het halfjaar ervoor werd de dienst dagelijks gebruikt door ongeveer 75 miljoen mensen. De groei van Teams is vooral te danken aan het vele thuiswerken door de uitbraak van corona.

Hoe je dit moet vergelijken met vergelijkbare diensten als Zoom van Google is lastig. Zij tellen steeds de dagelijkse hoeveelheid deelnemers aan videovergaderingen en gesprekken. Iemand die op een dag meerdere keren belt wordt daardoor vaker geteld.

Office en Azure

De omzet over het derde kwartaal van het bedrijf laten een groei van 30 procent zien. Teams was dus de grote aanjager met een groei van 40 miljoen gebruikers. Verder steeg ook de verkoop van alle versies van Windows, maar ook dat van spelcomputer Xbox.

De verkoop van Office en Azure aan met name bedrijven was al langer een speerpunt voor het bedrijf. Dat vertaalt zich nu in stijgende marges. Die stegen in het derde kwartaal naar 71 procent. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar was dat 66 procent.

De totale bedrijfswinst steeg in die periode met 12 procent naar in totaal 37,2 miljard dollar. Dat is ruim 31,4 miljard euro. Analisten hadden op 35,7 miljard dollar gerekend, maar dat was nog voordat de coronapandemie uitbrak.

Teams

Het nieuwe paradepaardje Teams kreeg in het laatste half jaar nieuwe functies. Vanaf juli kunnen gebruikers bijvoorbeeld deelnemers aan een gesprek in een virtuele omgeving zetten. Zo kun je iemand in een kantooromgeving plaatsen of in een collegezaal.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X