Logitech verkoopt een stuk meer toetsenborden en muizen

werkomgeving

Het Zwitserse Logitech verkocht in het laatste kwartaal van 2020 voor ongeveer 1,38 miljard euro aan toetsenborden en muizen. Dit is 85 procent stijging vergeleken met het zelfde kwartaal van 2019. Dat laat het bedrijf weten in een kwartaalrapport.

De omzet van het bedrijf was daardoor 383 miljoen dollar in het laatste kwartaal van vorig jaar, waar dat een jaar eerder 118 miljoen dollar was. De stijging gaat zo hard dat het bedrijf de productiecapaciteit moet opschalen. Dit betekent overigens ook meer werkgelegenheid.
Topman Bracken Darrell van het bedrijf zegt in een verklaring vertrouwen te hebben dat het bedrijf de stijging aankan. Het bedrijf voorziet ook een langduriger effect van de huidige grote toename in thuiswerken. Darrell stelt dat daardoor de verwachtingen voor de langere termijn worden bijgesteld.
Stijging

Grootste oorzaak van de stijging in de verkopen is het vele thuiswerken vanwege de coronacrisis. De grootste toename in de verkoopcijfers zijn dan ook te zien bij de verkopen van muizen, toetsenborden en webcams.

Logitech verhoogde vanwege de cijfers vorige week voor de derde keer de verwachtingen voor dit jaar. Gevolg is dat ze nu rekenen op een stijging in de verkopen van rond de 60 procent dit jaar. Dit komt neer op 1,05 miljard dollar. Logitech rekende eerder nog op een verkoopstijging van 40 procent.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X