Lotte de Bruijn Nederland ICT: Dit is het meest digitale regeerakkoord ooit

cybercrime

“Dit is het meest digitale regeerakkoord ooit.” Dat stelt directeur van branche-organisatie Nederland ICT.

Hoe ziet Nederland ICT de digitale toekomst van ons land onder de leiding van dit nieuwe kabinet? Moeten we ons zorgen maken? Of is er reden voor optimisme en vertrouwen? In gesprek met Lotte de Bruijn en Jeannine Peek, respectievelijk directeur en voorzitter van Nederland ICT.

 

Manifest

Voorafgaand aan de verkiezingen van maart 2017 publiceerde brancheorganisatie Nederland ICT een vlammend verkiezingsmanifest met daarin zes grote ambities. De algemene boodschap was dat ‘de politiek’ onvoldoende doordrongen was van het belang en de urgentie van digitalisering. Nederland dreigde af te glijden. In sommige opzichten was het vijf voor twaalf…

De nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie presenteerde op 10 oktober onder de titel ‘Vertrouwen in de toekomst’ een uitgebreid regeerakkoord. Uit die titel blijkt al direct dat het nieuwe kabinet optimisme en ambitie wil uitstralen. Een van de vier speerpunten is ‘meer zekerheid en kansen van een nieuwe economie’. Om dat mogelijk te maken wordt er geld uitgetrokken voor “innovatie, digitalisering en een aantrekkelijk ondernemersklimaat voor bedrijven”. Dat lijkt geheel in lijn met het manifest dat Nederland ICT vorig jaar publiceerde in aanloop naar de verkiezingen.

 

Speerpunten

“Dit is verreweg het meest digitale regeerakkoord ooit”, vindt Lotte de Bruijn. De coalitie noemt investeren in digitalisering als een van de speerpunten. Belangrijke randvoorwaarden als cybersecurity, digitale overheid en onderwijs komen in het regeerakkoord aan bod.

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van januari-februari.

Gerelateerde berichten...

X