Merknaam Office van Microsoft verdwijnt

Microsoft logo voor gebouw

De merknaam Office voor toepassingen van softwarepakketten als Excel of Word, gaat vanaf november verdwijnen. Microsoft schrijft dat in een bijgewerkte FAQ. De afzonderlijke programma’s blijven bestaan, maar vallen binnenkort onder de merknaam Microsoft 365.

In november begint het bedrijf met vervangen van de site Office.com. Begin 2023 komt de rest van de toepassingen aan de beurt. Ook de mobiele apps komen dan onder Office 365 te vallen. Dan komt er na dertig jaar een eind aan het aloude Officepakket.

Het bedrijf neemt geen afscheid van de namen van de aparte softwarepakketten. Zo blijft het tekstverwerkingsprogramma Word dus gewoon zo heten, net als Excel, Powerpoint, Teams en maildienst Outlook.

Update

Gebruikers van het huidige Officepakket hoeven niets te doen. Als ze aan de beurt zijn krijgen de apps een update en verschijnt ook het nieuwe logo. Ook de abonnementen op Office 365 blijft het zelfde. Het bedrijf wil met de nieuwe pakketten zorgen voor een beter samengaan tussen alle apps uit het pakket.

De naamsverandering is niet nieuw. Microsoft is al een paar jaar bezig met de naam Microsoft 365 in de markt te zetten. Tot nu toe konden gebruikers van Officetoepassingen nog wel terecht bij office.com, maar dat stopt dus binnenkort. Wie een enkelvoudige app wil hebben kan dat nog steeds doen, maar dan onder de nieuwe naam.

Lees ook:
  • Operator Connect van meerwaarde voor Benvalor
  • HashiCorp breidt Zero Trust security oplossing uit met secure remote access in de cloud

 

Gerelateerde berichten...