Meta maakt chatbots met verschillende persoonlijkheden

chatbot persoonlijkheden

Meta, het moederbedrijf van Facebook presenteert als alles goed gaat volgende maand al AI-chatbots met verschillende persoonlijkheden. Dat zeggen bronnen tegen de Financial Times.

Vorige maand lekte ook al uit dat Meta van plan was om chatbots met generatieve AI te willen integreren in zowel WhatsApp als Instagram. De bedoeling is dat het gebruikers gaat helpen om informatie te vinden en passende adviezen te brengen. Dat moet er weer toe leiden dat gebruikers langer en actiever van de diensten van Meta gebruikmaken.

De chatbots van Meta moeten verschillende soorten personages krijgen. Volgens de bronnen van de krant waren er eerder al experimenten met een chatbot die het accent had van Abraham Lincoln. Weer een andere AI-bot had het karakter van een Westcoast surfer.

Alle lekken en geruchten ten spijt laat Meta zelf nog niets los. Feit is wel dat het bedrijf al een tijd bezig is met het ontwerp van eigen AI (kunstmatige intelligentie), net als andere techreuzen overigens. Google heeft intussen al de AI-chatbot Bard en Snapchat draait al een tijd met een ‘My AI’-functie, een chatbot waar gebruikers ook echt mee kunnen praten.

Het enige dat over de chatbots van Meta bekend is, is een mededeling van  CEO Mark Zuckerberg aan investeerder vorige week dat er in september meer duidelijk wordt over de AI-plannen van het bedrijf.

Hij vertelde tijdens die bijeenkomst dat het plan is dat deze AI-chatbots “zich als assistenten of coaches zullen gedragen”. De AI-bots moeten gebruikers gaan helpen in betere communicatie met bedrijven. Volgens Zuckerberg gaat dat niet gebeuren met slechts één programma voor iedereen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X