Microsoft Teams start functie speech to text

silhouet beweegt handen over kleurenveld met ICT-functies

Speech to text is sinds kort de nieuwste functie-aanwinst van het vergaderplatform Microsoft Teams. Dat maakte de techreus deze week bekend in een blog. De functie is tot nu toe alleen in het Engels beschikbaar. Andere talen volgen naar verluidt zo snel mogelijk.

Volgens het bedrijf zijn deelnemers met de nieuwe functie in staat om sprekers individueel te herkennen. Dat betekent dat je van elk van de deelnemers spraak kunt laten omzetten in tekst. De functie zou al bijna real time kunnen werken.

Het bedrijf noemt het vooral een uitkomst voor deelnemers die later in een vergadering aanschuiven. Zij kunnen meteen teruglezen wat er voor hun komst is gebeurd. Overigens is de functie

Deelnemers kunnen de transcripties lezen in een kolom die links op de desktop-app staat. Dat kan tot nu toe alleen in de business-versie. Andere versies volgen later.

Avatar

De speech to text is gekoppeld aan de avatar. Volgens Microsoft gebruikt de functie kunstmatige intelligentie (AI). Daarvoor moesten de bestaande systemen in twee jaar tijd drastische verbeteringen krijgen. Het bedrijf denkt dat dit nu is gelukt.

Het bedrijf verwacht dat ze in de komende maanden meer talen beschikbaar hebben.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...