Microsoft wil mogelijk Discord overnemen

chat op telefoon

Microsoft zou mogelijk gaming-chatdienst Discord willen overnemen. Het zou gaan om een bedrag van 8,3 miljard euro, wat neerkomt op ongeveer 10 miljard dollar.  Dat meldt persbureau Bloomberg.

Volgens het persbureau zou de chatdienst, die vooral in trek is bij gamers, serieus met Microsoft in gesprek zijn. En die belangstelling komt niet uit de lucht vallen. Eerder toonden Amazon en Epic Games al interesse.

Of het ook allemaal doorgaat is nog de vraag, want er is ook sprake van een beursgang van Discord.  Het bedrag waarom het zou gaan ligt in elk geval zeker drie miljard dollar boven het investeringsbedrag van december 2020. Of er al een akkoord is, is nog niet bekend.

Streaming

De chatdienst zorgt dat gamers in besloten groepen zowel kunnen chatten als bellen. Dit zorgt dat spelers met elkaar kunnen overleggen tijdens de streamingsessies. Dat is ook de reden dat Microsoft geïnteresseerd is in de dienst. Zeker nu de chatdienst rond de 140 miljoen maandelijkse gebruikers telt met in toenemende mate ook non-gamers.

Waar de gebruikerscijfers exponentieel groeien doen de financiële resultaten dat nog niet. Een eventuele overname of een beursgang zouden dit voor het jonge bedrijf kunnen vlottrekken.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X