Minder bezoekers voor CES 2022 Las Vegas

techbeurs CES 2020 CES 2022

CES 2022, de techbeurs in Las Vegas, trok aanzienlijk minder bezoekers dan de laatste fysieke beurs voor de uitbraak van de coronapandemie van begin 2020. Deze editie was een hybride beurs die een dag korter duurde.

Er kwamen volgens de organisatie zeker 70% minder bezoekers, met een totaal van 40.000 mensen. Daarvan kwam dertig procent van buiten de Verenigde Staten. Ter vergelijking: begin 2020 ging het nog om meer dan 170.000 bezoekers uit heel de wereld.

Deze editie van de beurs werd wel gekenmerkt door strenge maatregelen. Bezoekers hadden een vaccinatiebewijs nodig, moesten een mondkapje dragen en veel testen.

Afzeggen

Veel, vooral grote bedrijven lieten van tevoren al weten er niet fysiek bij te zullen zijn vanwege de onvoorspelbaarheid en snelle opkomst van de omikronvariant.

De bezoekersaantallen zijn niet te vergelijken met de beurs van 2021. Die vond helemaal online plaats. Dit keer konden bezoekers de beurs op afstand volgen en op die manier ook meedoen.

Auto’s en health tech

Kenmerkend voor deze hybride editie was de groeiende aandacht voor  autobedrijven die met nieuwe snufjes kwamen. Verder had Abbott de eer om de eerste health-tech-keynote in de geschiedenis van de beurs te verzorgen.

Ook voor deze editie gooide corona roet in het eten. CES 2022 is normaal gesproken een ontmoetingsplaats van meer dan 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen. Aanvankelijk hadden veel grote bedrijven toegezegd te komen, maar de komst van de omikronvariant zorgde voor een regen aan afzeggingen.

Dat gold vooral voor techreuzen als Meta (moederbedrijf van Facebook), Twitter, Intel,  Microsoft, Google, Amazon, Panasonic en NVIDIA. Intussen is duidelijk dat ze online wel presentaties zullen geven.

Onder de Nederlandse bedrijven die zouden komen, zijn er zeker 50 afzeggingen voor het fysieke deel. De grootste daarvan is Philips. Desondanks gingen rond de 55 ondernemingen naar Las Vegas. Dat was deze keer wel zonder vertegenwoordiging van ministers. Toch was het volgens het ministerie van Economische Zaken alsnog de grootste afvaardiging van de laatste jaren.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X