Monitoren van nachtelijke epilepsie-activiteiten nu eenvoudiger

epilepsie

NightWatch en Neuroventis gaan samenwerken. Daardoor wordt het mogelijk om nachtelijke epilepsie-activiteiten te registreren. Deze bijzondere samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse medtech scale-ups biedt mensen met epilepsie meer veiligheid. Naast controle over hun aandoening.

Het is voor patiënten vaak moeilijk om het verloop van hun aandoening zelf op te volgen. En dit te communiceren naar hun arts. Hierdoor voelen ze zich vaak onbegrepen en kan de arts geen optimaal behandelplan opstellen. Met het Belgische innovatieve applicatie Helpilepsy, deel van het Neuroventis platform, kunnen patiënten gedurende de dag bijhouden wat ze ervaren. Denk daarbij aan aanvallen, bijwerkingen, behandelingen en meer. Deze informatie wordt vervolgens op een veilige en gestructureerde manier gedeeld met hun behandelend arts.

Persoonlijke interactie

Door een koppeling tussen de Helpilepsy app en NightWatch is het nu ook mogelijk om de nachtelijke epilepsie activiteiten te registreren. Dat geeft vooral de mantelzorger meer gemoedsrust. Het resultaat is meer en objectievere data voor zowel arts als patiënt, en meer toekomstgerichte en persoonlijke interactie tussen beiden. Richard Lazeron is neuroloog bij Kempenhaeghe: “Nachtelijke aanvallen worden dikwijls gemist, wat niet alleen gevaarlijk kan zijn, maar waardoor een niet compleet beeld kan ontstaan van de aanvalsfrequentie en het ziekteverloop. Hoe beter we dit beeld kunnen krijgen, hoe effectiever we kunnen behandelen.”

Synergie door integratie

Neuroventis, NightWatch en betrokken neurologen geloven dat de digitale koppeling een belangrijke stap voorwaarts is naar betere en meer efficiënte epilepsiezorg. In een onderzoek, uitgevoerd door Neuroventis, bij gebruikers van zowel de Helpilepsy app als NightWatch wordt dit bevestigd: De integratie scoort 4 op 5 voor gebruikersgemak, klinische bruikbaarheid en betrouwbaarheid. Het overgrote deel zegt de gekoppelde oplossing langdurig te blijven gebruiken en deze ook aan anderen aan te raden. De resultaten van dit onderzoek zullen gepresenteerd worden op het 3de ICMDSDE Congress in Denemarken in oktober.

Epilepsie in kaart brengen

Jonathan Schreiber, CEO Neuroventis, stelt: “Een platform dat volledig geïntegreerd en interoperabel is met verschillende systemen is onze toekomstvisie voor Neuroventis. Dankzij de integratie met NightWatch hebben we de eerste stap hier naartoe kunnen zetten. We geven mensen met epilepsie de mogelijkheid hun aandoening zo compleet mogelijk in kaart te brengen.”

Makkelijker communiceren met arts

Jeroen van den Hout is directeur van NightWatch. Hij vult aan: “Door de koppeling van NightWatch met Helpilepsy worden de door NightWatch geregistreerde nachtelijke gebeurtenissen automatisch opgeslagen bij de overige relevante gegevens van het ziekteverloop. Gebruikers kunnen in de ochtend met een druk op de knop terugkijken hoe de nacht is verlopen. En vervolgens hierover met hun arts communiceren.”

Gerelateerde berichten...

X