Nieuwe Health Valley Nijmegen voor startups IT

Het Amsterdamse Rockstart is bezig om jonge ondernemers met  innovaties rond zorg en gezondheid naar het Nijmeegse Digital Health te halen. Het initiatief voor startups gaat in september van start op het Nijmeegse Novio Tech Campus. Donderdag 28 mei vindt als voorproef de Rockstart Accelerator Web & Mobile Demo Day 2015 plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

De tien startups van over de hele wereld gaan in Nijmegen samenwerken met patiënten, zorgprofessionals en andere belanghebbenden. Het programma duurt zes maanden en start in september. Jonge ondernemers die nieuwe oplossingen ontwikkelen voor preventie, communicatie en hulpmiddelen in de zorg kunnen zich tot 19 juli aanmelden.

In ruil voor een belang van 8 procent. krijgen de startups een investering van 20.000 euro, kantoorruimte, begeleiding van experts, een podium op evenementen en ‘intensieve ondersteuning’.

Volgens oprichter Oscar Kneppers waren er al langer contacten met Nijmegen, maar ook met Lucien Engelen van het REshape Center for Innovation aan de Randboud Universiteit. “We hebben drie miljoen euro verzameld voor een periode van vijf jaar. Ongeveer 750.000 euro daarvan komt van de provincie Gelderland. Nijmegen heeft in meerdere opzichten de ideale infrastructuur. Daarom is de keuze op deze plek gevallen.”

Met meer dan 700 bedrijven en zorginstellingen is Nijmegen inmiddels uitgegroeid tot de Health Valley van Nederland. De Radboud Universiteit kent bijvoorbeeld al enige tijd een minor eHealth. Studenten leren slimme software te bouwen om artsen te helpen betere diagnoses te stellen. Ook wordt het zo makkelijker om geavanceerde methoden te ontwikkelen voor screening van medische beelden op mogelijke aandoeningen.

 

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...