Nieuwe robot Elvie volgt robot Pepper op in Leidschendam

Vanaf vandaag gaat robot Elvie ‘in training’ in het Servicecentrum van de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Hij moet ervoor zorgen dat de dienstverlening aan bezoekers verder verbetert. Leidschendam-Voorburg is de eerste gemeente van Nederland die een robot inzet bij ontvangst van bezoekers.

In een pilot van vijf maanden gaan programmeurs en gemeente het contact tussen bezoekers en robot Elvie onderzoeken. Op basis van klantbeoordelingen en –ervaringen wordt het verder verbeterd.

 

Kennismaken

De komst van Elvie is niet nieuw. Eind vorig jaar konden medewerkers en inwoners al kennismaken met Robot Pepper. De reacties waren toen zeer positief. Wethouder dienstverlening, Lia de Ridder: “Technische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Als innovatieve gemeente, volgen we ontwikkelingen die toepasbaar zijn in de publieke sector op de voet. Nu gaan we een stapje verder. We onderzoeken of de robot toegevoegde waarde biedt in de dagelijkse dienstverlening aan onze inwoners.”
De robot begint de training met bezoekers welkom heten en de weg wijzen. De interactie tussen robot Elvie en bezoekers wordt gemeten door feedback aan bezoekers te vragen. De samenwerking met de medewerkers wordt gemeten door interviews met medewerkers.
De robot heeft de ‘roepnaam’ Elvie gekregen. Haar achternaam is ‘Pepper’. In het Engels klinkt Elvie als de afkorting van de gemeentenaam ‘LV’.

Gerelateerde berichten...

X