2min Zorg

Ambulancezorgorganisatie Axira kiest weer voor Panasonic Toughbook

Ambulancezorgorganisatie Axira kiest weer voor Panasonic Toughbook

Axira, een nationaal opererende coöperatie van regionale ambulancezorgorganisaties, koos opnieuw voor Panasonic Toughbook tablets. Dit om haar kritische operaties te ondersteunen.

Axira deelt met de ambulancezorgverleners een gemeenschappelijke visie op innovatie, kwaliteit, efficiëntie en continuïteit van hun diensten. In de loop der jaren hebben ze strategisch samengewerkt op het gebied van inkoop, zorgconcepten en informatietechnologie. Dit om hun operationele processen te verbeteren.

Robuuste apparaten

Recentelijk is Axira overgestapt op de nieuwste generatie Toughbook, de FZ-G2. Deze robuuste apparaten zijn niet meer weg te denken uit ambulances. Ze kunnen reinigingsprocedures en zelfs vallen doorstaan zonder in te boeten aan functionaliteit. Herder benadrukt: “De vochtbestendigheid van de Toughbook laat een naadloze werking toe, zelfs in ongunstige omstandigheden, wat zeker tijdens de pandemie cruciaal was. Daarnaast hebben Panasonic’s uitzonderlijke klantenservice en snelle oplossing van eventuele problemen ons vertrouwen in hun producten verder versterkt.”

Evaluatie

Axira evalueerde alternatieve leveranciers. Geen enkele voldeed aan hun strenge criteria inzake het gebruik met handschoenen en leesbaarheid van het scherm. En het gemak om het toestel te desinfecteren. Vooral sinds het COVID-19 tijdperk is hygiëne van het grootste belang. De Toughbook toestellen kwamen naar voren als de enige optie die grondig kan worden gereinigd met water en ontsmettingsmiddelen. Bovendien bleek de langere batterijlevensduur tot twaalf uur onmisbaar voor hun interventieteams te fiets en te motor. En tijdens evenementen.

Connectiviteit en software-integratie

Integraal onderdeel van Axira’s activiteiten is de naadloze connectiviteit. En software-integratie die mogelijk de Toughbook mogelijk maakt. De apparaten dienen als een hub voor het vastleggen en verzenden van cruciale patiëntgegevens. En maken verbinding met defibrillatoren en mobiele telefoons voor snelle identificatie en het ophalen van gegevens. Bovendien maakt de Bluetooth-functionaliteit automatische synchronisatie van medische metingen, zoals hartslag en bloeddruk, met de systemen in de ambulance mogelijk, waardoor de continuïteit van de zorg wordt gewaarborgd.

Verbeterde gebruikerservaring

Ondanks de aanvankelijke opmerkingen over het toegenomen gewicht van het nieuwe Toughbook model, waardeerden gebruikers al snel de robuustheid en betrouwbaarheid in de dagelijkse praktijk. De stevige houder biedt extra zekerheid, minimaliseert het risico op schade en zorgt voor ononderbroken toegang tot kritieke informatie tijdens noodsituaties.