CZ lanceert de app ‘Spoedzorg op reis’

CZ lanceert de app ‘Spoedzorg op reis’

Zorgverzekeraar CZ lanceert voor de labels Nationale-Nederlanden, OHRA, CZ, CZ Direct, Just en PZP de Spoedzorg op reis app. Met die nieuwe app kunnen verzekerden altijd op hulp rekenen in het buitenland. Bijvoorbeeld als men op vakantie is en een allergische reactie krijgt. Of als de verzekerde van zijn of haar mountainbike valt en op de spoedeisende hulp belandt.
“Dan is het fijn dat je via de app meteen contact hebt met een Nederlandse verpleegkundige of arts.” Dit schrijft de verzekeraar op de website.

Noodnummer

Wie zich in het buitenland bevindt en een dokter nodig heeft kan contact opnemen met het medische thuisfront. Dat kan van maandag tot en met vrijdag beschikbaar 7.00 uur en 23.00 uur. En in het weekend en op feestdagen zijn de bereikbaarheidstijden van 9.00 uur tot 21.00 uur (Nederlandse tijd).
Voor incidenten buiten deze ‘openingstijden’, kunnen cliënten een noodnummer bellen.

De praktijk

Wie verzekerd is bij een van de labels, kan de app downloaden en krijgt snel advies van een Nederlandse verpleegkundige of arts. Als het nodig is dat de verzekerde naar een arts of ziekenhuis gaat, dan wordt hij of zij geholpen bij het vinden van een arts. Of een ziekenhuis in de buurt. Ook kan via de app een tijdelijke EHIC (European Health Insurance Card) verkregen worden. Mocht de verzekerde echter in het buitenland op een zorgverlener stuiten die de EHIC niet accepteert dan kan die een verklaring krijgen waarmee de kosten niet hoeve te worden voorgeschoten.

Geen zorgen om privacy

De Spoedzorg op reis app is van MedicInfo en ontwikkeld in samenwerking met zorgverzekeraar CZ voor de labels Nationale-Nederlanden, OHRA, CZ, CZ Direct, Just en PZP. Persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Alle info over de verwerking van je persoonsgegevens is terug te vinden in het privacy statement in de app.