2min Security

Europese subsidie voor ethische hackers

Europese subsidie voor ethische hackers

Criminele hackers staan niet stil. De economie doet een stapje terug, maar criminele hackers doen er een stapje bovenop. En de behoefte aan cybersecurity experts groeit daarmee ook. “De trend van digitalisering heeft tot gevolg dat digitale criminelen steeds meer mogelijkheden zien. Zeker ook omdat software steeds complexer wordt. En omdat goede software schrijven iets heel anders is dan veilige software schrijven”. dit zegt Arthur Tolsma. Hij is co-founder en CEO van de in Utrecht gevestigde start-up Codean.

Subsidie voor innovatieve toolbox

Codean ontvangt nu €400K subsidie vanuit het REACT programma om zijn review environment door te ontwikkelen. Tolsma is logischerwijs blij met deze bijdrage: “onze eerdere investering van €1M gaf ons de mogelijkheid mensen van topkwaliteit aan te nemen, zodat we zijn gegroeid van 4 naar een team van 11. Onze review environment helpt security experts al om sneller te werken, maar dat kan en moet nog veel sneller omdat criminele hackers ook steeds slimmer werken. Daarvoor is wel complexe technologie nodig, en daarom is deze subsidie erg belangrijk”.

Economisch herstel na de Covid-crisis

In reactie op de Corona pandemie heeft de EU besloten tot het instellen van een herstelprogramma. Onderdeel hiervan is het programma REACT EU, met de focus op een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie. Kansen voor West is de uitvoerende instantie die via dit EFRO-programma deze subsidie aan Codean heeft toegekend.