Google: zoekopdrachten voor het eerst vaakst via smartphone

Google: zoekopdrachten voor het eerst vaakst via smartphone
Voor het eerst zijn er met de zoekmachines van Google meer zoekopdrachten via smartphones gedaan dan via desktopcomputers. Dat meldt Google Adwords, de advertentietak van de zoekmachinegigant.

De mobiele zoekmachine is groter geworden in zeker tien landen, waaronder de VS en Japan. Welke andere landen hoog scoren maakt Google niet duidelijk. Precieze verhoudingen worden ook niet openbaar gemaakt.

Wel is duidelijk dat Google onder mobiel gebruik enkel zoekopdrachten via smartphones rekent. Zoekopdrachten via tablets rekent de zoekgigant onder desktopgebruik.

In totaal verwerkt Google wereldwijd dagelijks zo’n 3,5 miljard zoekopdrachten. Hoeveel daarvan door Nederlandse gebruikers worden gedaan is niet bekend.

De zoekgigant maakt wel jaarlijks een lijst van populairste Nederlandse zoekopdrachten. Meest gezochte zoekterm bleef Facebook, met Youtube en Google die de top drie completeerden. Google verstootte daarmee voor het eerst in Nederland Marktplaats.

Volgens Google waren Nederlanders ook in 2014 weer vaak op zoek naar uitleg. vele zoektermen begonnen bijvoorbeeld met ‘wat is’.