Groei kwartaalcijfers voor Google’s Alphabet en Microsoft

Groei kwartaalcijfers voor Google’s Alphabet en Microsoft

Positieve kwartaalcijfers voor zowel Microsoft als voor Alphabet, het moederbedrijf van Google. Deze laatste had in het afgelopen kwartaal een omzetgroei van ruim 17% en kwam daarmee uit op 20,26 miljard dollar. In dezelfde periode het jaar daarvoor stond de teller nog op 17,2 miljard euro.

Microsoft pluste in totaal iets minder, maar in het zakelijke segment ronduit goed. Het bedrijf publiceerde de omzetcijfers over het derde kwartaal van fiscaal 2016, die 22,08 miljard dollar bedroeg. Dit is 1,73% in de plus vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De winst komt daarmee uit op 4,97 miljard dollar.

Bij Alphabet van Google komt 89% van de inkomsten uit  advertenties. Deze bedragen ruim 20 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2016. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar zat er groei in de winst. Deze ging van 3,5 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2015 naar 4,2 miljard dollar in de eerste drie maanden van 2016.

Motor van Microsoft

Bij Microsoft is de zakelijke markt de motor achter de winst.
Vooral de zakelijke office en clouddiensten doen het goed. Deze stegen 7%. MS Dynamics en cloud stegen zelfs met 9%. Azure pluste 3% en kwam uit op 6,1 miljard dollar. En ook de producten voor servers stegen: 5% ten opzichte van vorig jaar.

In totaal bracht deze divisie 6,5 miljard dollar op; 1% in de plus.