Groep Graafrechten wordt onderdeel van NLconnect

Groep Graafrechten wordt onderdeel van NLconnect

De Groep Graafrechten, een samenwerkingsverband van een elftal aanbieders van vaste telecommunicatie-infrastructuur, wordt onderdeel van branchevereniging NLconnect. Voortaan opereert het samenwerkingsverband als de NLconnect Groep Graafrechten.

De Groep Graafrechten is opgericht in 2002. Het houdt zich bezig met de randvoorwaarden voor uitrol, beheer en exploitatie van vaste telecomnetwerken. Dit vanuit het perspectief van regelgeving en beleid. Binnen de Groep Graafrechten werken elf aanbieders met vaste telecommunicatie-infrastructuur in Nederland samen: BT, COLT, DELTA Fiber, euNetworks, Eurofiber, EXA Infrastructure, GlasDraad, KPN, Odido, Open Dutch Fiber en VodafoneZiggo.

Sterkere samenwerking

Door de groep binnen NLconnect onder te brengen beogen partijen de onderlinge samenwerking verder te versterken. Feyo Sickinghe, voorzitter van de Groep Graafrechten, blijft leidinggeven aan de NLconnect Groep Graafrechten.

Feyo Sickinghe, voorzitter Groep Graafrechten: ‘Investeringen in digitale connectiviteit zijn belangrijk voor onze economie en maatschappij. Daarom is een voorspelbaar en uniform overheidsbeleid rondom uitrol van telecomnetwerken essentieel. Met de integratie van de Groep Graafrechten in NLconnect en één gezamenlijke stem namens de telecomindustrie kunnen wij hieraan een goede bijdrage leveren.’

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: ‘De komende jaren willen onze leden verder investeren in hun hoogwaardige breedbandnetwerken en die verder uitbouwen. NLconnect werkt al jaren intensief samen met de Groep Graafrechten, waarbij de Groep Graafrechten de focus legt op Regulatory Affairs en NLconnect op Public Affairs. Met de integratie van de groep als NLconnect Groep Graafrechten brengen we die expertise nu samen, zodat we de belangen van de aangesloten leden nog sterker kunnen vertegenwoordigen en één duidelijk aanspreekpunt namens de telecomindustrie vormen.’