HP op Cyber Security Week: bedrijven hebben aanvalsplan nodig

HP op Cyber Security Week: bedrijven hebben aanvalsplan nodig
Experts en beleidsmakers uit meer dan 100 landen komen deze week tijdens de Cyber Security Week in Den Haag bijeen. Samen willen ze grote stappen zetten in de wereldwijde aanpak van cybercrime en internetveiligheid. HP’s Albert Kinney, in het dagelijks leven hoofd van de afdeling publieke sector (overheid en NGO’s) bij HP Enterprise Security Services in de Verenigde Staten, is één van de belangrijke sprekers.
In zijn rol als cybercrime-deskundige en adviseur aan vooral grote bedrijven en overheidsinstellingen, denkt hij nog steeds als de marine-officier die hij 24 jaar lang was. Tijdens de presentaties die hij in de Cybersecurity-week dezer dagen in ons land geeft, heeft hij het over ‘een aanvalsplan’, ‘de vijand’ en ‘doelwitten’. Zijn advies aan vooral grote bedrijven die veel te verliezen hebben bij cyberaanvallen is even eenvoudig als doeltreffend: denk als de cybercrimineel en handel als een soldaat, 24/7.
De ex-militair wil heldere strategie en samenwerking; van hoog tot laag, als het om beveiliging gaat. Van de thuiswerker met een deelcontract tot de hoogste baas. Iedereen moet zich bewust zijn van de gevaren van cybercrime.

Als bedrijf of overheidsinstelling moet je ervoor zorgen dat je niet alleen het enkele probleem dat is ontstaan oplost. Je moet een structurele oplossing hebben en die 24/7 in de gaten houden en bijstellen. Begrijp wat je doet op en met internet.”

”De hele IT-sector moet volgens Kinney minder voorspelbaar leren zijn. Spreid en rouleer, niet even maar altijd.”
Lees het hele interview met Al Kinney.