Invest-NL steekt 5 miljoen in TU Delft spin-off Delft IMP

Invest-NL steekt 5 miljoen in TU Delft spin-off Delft IMP

Delft IMP, een spin-off van de TU Delft, heeft twee investeerders aangetrokken. Invest-NL neemt voor € 5 miljoen deel in de investeringsronde van € 10 miljoen van het bedrijf. De andere investeerder is het Noorse Sandwater.

De financiële injectie zorgt dat de nanocoating-technologie van het bedrijf verder kan opschalen. Met deze toepassing kun je uiteindelijk duurzamere batterijen en andere duurzame toepassingen maken.

Delft IMP (Intensified Material Production) heeft unieke expertise in het ontwikkelen van ultradunne coatings op poeders. Ze beschikken over gepatenteerde technologie om deze materialen op schaal te produceren. De ultradunne nanocoatings beschermen de materiaalpoeders in de batterij. Ze verbeteren zo de levensduur aanzienlijk.

Met deze applicatietechnologie kun je het proces beheersen om de filmdikte te optimaliseren. Dat vermindert het gebruik van schaarse grondstoffen, zoals kobalt. De technologie heeft naast batterijen een veel breder scala aan toepassingen. Ze zijn bijvoorbeeld ook een belangrijke speler in de ontwikkeling van innovatieve elektrolysers en brandstofcellentechnologieën.

Schaarse grondstoffen

CEO Dr. Roderik Colen: ”Met deze investering kunnen we bijdragen aan het verminderen van het gebruik van schaarse grondstoffen. We brengen ultradunne coatings aan op poedermateriaal en maken productie op schaal mogelijk met een unieke technologie afkomstig van de TU Delft.”

“Invest-NL investeert in bedrijven die Nederland duurzamer en innovatiever maken,” aldus Wouter van Westenbrugge, Senior Investment Manager bij Invest-NL, “De vooruitstrevende applicatietechnologie van Delft IMP kan de energietransitie aanzienlijk versnellen en levert daarnaast een forse verlaging op van de CO2 uitstoot bij de productie van batterijen.”

Lees ook: