Mark Zuckenberg geeft 99% van zijn aandelen weg

Mark Zuckenberg geeft 99% van zijn aandelen weg

Kersverse vader en Facebook CEO Mark Zuckerberg schenkt 99% van zijn aandelen voor de rest van zijn leven weg. Het gaat naar het eigen goede doel het Chan Zuckerberg Initiative. Zelf houdt het echtpaar Zuckenberg uiteindelijk 450 miljoen over.

Meteen na de geboorte van dochter Max, kort voor Maxima, plaatsten Zuckenberg en zijn vrouw Priscilla Chan een lang Facebookbericht. Het was een brief aan hun dochter waarin de Facebook-CEO uitlegt hoe hij de wereld voor zijn dochter wil veranderen. Hijl wil er niet mee wachten tot zijn pensioen, zo stelt hij in het bericht.

De weggegeven aandelen hebben een totale waarde van 45 miljard dollar. De komende jaren geeft het echtpaar maximaal 1 miljard dollar per jaar aan het doel. Zuckerberg zal zelf actief zijn bij het initiatief, maar blijft tegelijk CEO van Facebook.

Het Chan Zuckerberg Initiative wil de gelijkheid van alle kinderen, maar ook ontwikkeling van menselijk potentieel bevorderen. Het gaat dan om speciaal onderwijs, genezen van ziektes en  verbinden van mensen. Zuckenberg’s vrouw wil het onderwijs hervormen. Ze wil gepersonaliseerd leren via internet invoeren.