Meeste ICT-bedrijven in MKB innovatie top 100

Meeste ICT-bedrijven in MKB innovatie top 100

In de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel (KvK) komen 26 ict-bedrijven voor. Voor het eerst staan er meer ict-bedrijven in de top 100 dan industriële. De prijs wordt op 1 oktober tijdens de KvK-Dag van de Innovatie voor de tiende keer uitgereikt. In totaal kwamen 300 inzendingen binnen.

De innovatiefste provincie is Zuid-Holland met 20 genomineerde MKB-bedrijven. Brabant en Noord-Holland bezetten plaats twee en drie met elk 13 nominaties. 

De MKB Innovatie Top 100 is bedoeld als opsteker voor bedrijven die grote impact hebben op zowel hun branche als de samenleving. Originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie spelen ook een rol. De jury bestaat uit een aantal innovatie-experts onder leiding van voorzitter Ruud Koornstra van Tendris Holding.

Bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 stonden blijken allemaal te groeien. Dit ontdekte de Kamer van Koophandel in een onderzoek naar het effect van de top 100. Alle bedrijven in de jaarlijkse lijst zagen hun winst toenemen, namen extra personeel in dienst en werden internationaal actiever.

De MKB Innovatie Top 100 kent geen prijs of geldbedrag. De prijs wordt op 1 oktober uitgereikt in SugarCity Events in Halfweg. De Dag van de Innovatie vindt op vijf verschillende locaties plaats. Deelname is kosteloos.