Mobiele netwerk KPN als beste getest met hoogste score wereldwijd

Mobiele netwerk KPN als beste getest met hoogste score wereldwijd

Op het Mobile World Congres in Barcelona is het mobiele netwerk van KPN door benchmarkorganisatie Umlaut uitgeroepen tot beste van Nederland. KPN kwam als winnaar uit de test in een onafhankelijke krachtmeting van de verschillende operators met de hoogste score ooit gemeten.

Technische metingen

Dat blijkt uit de jaarlijkse netwerktest van het Duitse Connect Magazine. Benchmarkorganisatie Umlaut voerde de test uit. De overall score van 987 punten op een schaal van 1000 punten is een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Naast verschillende gebruikerstests baseert men het onderzoek op technische netwerkmetingen. Op talloze plekken in Nederland checkte men daarvoor de kwaliteit van het mobiele netwerk. Zoals in alle grote en middelgrote steden, op snelwegen en provinciale wegen. En vanuit het openbaar vervoer en meer afgelegen plekken.

Gebruikservaring

Ook wordt in deze test de mobiele gebruikerservaring op het gebied van spraak- en datakwaliteit gemeten en de prestaties vanumlaut connect award populaire diensten zoals YouTube en mobile gaming. Bij elkaar vormen al deze metingen een goed beeld van de werkelijkheid. Het goede nieuws; er is géén ander land in de wereld waar het mobiele netwerk zo goed is getest als in Nederland. KPN scoort het beste op alle categorieën zoals ‘spraakkwaliteit’, ‘data’, ‘crowd’ en ‘betrouwbaarheid’.