Nederlandse mobiele netwerken beste in de wereld

Nederlandse mobiele netwerken beste in de wereld

Nederlandse mobiele netwerken steken met kop en schouders uit boven die in de rest van de wereld. Dat zegt het Duitse onderzoeksbureau Umlaut die er voor de achtste keer een test op losliet. De onderzoekers keken vooral naar de netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile zijn de beste netwerken ter wereld. Dat geldt zowel als je te voet bent, in de auto of met de trein.

De onderzoekers reisden heel Nederland door voor de test. Het gaat zowel om data via apps, voeren van telefoongesprekken en algehele dekking en kwaliteit van het internet. De meting ging zowel over 4G als 5G. Elke meting kreeg een aantal punten waarbij het maximum duizend was.

Daarbij bleek volgens de onderzoekers dat KPN de hoogste score ooit binnensleepte met een totaal van 980 punten. T Mobile kwam als tweede uit de bus met 969 punten, met Vodafone op drie met een aantal van 963 punten.

Daarmee zijn de verschillen dus klein te noemen. De gebruikers zullen volgens hen haast niets merken van het kleine verschil. Alle mobiele netwerken in ons land horen tot de beste ter wereld.

Vaste netwerken

Het Duitse bureau testte voor de tweede keer ook de vaste netwerken in ons land. En ook die blijken de beste ter wereld te zijn. Daar ging de test bijvoorbeeld om de latency en de up- en downloadsnelheid. Ook daar was het maximum duizend punten en ook daar kwam KPN met een score van 944 ls eerste uit de bus. Ziggo haalde de tweede plaats met met 936 punten en T-Mobile werd derde met 927 punten.

Lees ook: