Nederlandse start-up brengt IoT in recreatiesector

Nederlandse start-up brengt IoT in recreatiesector

AanUit.net opent haar 1.000ste stroompunt en biedt de recreatiesector daarmee een nieuwe manier voor het activeren en afrekenen van stroom en water op jachthavens en camperplaatsen. De dienst maakt hiermee een eind aan muntgeld, tokens, opwaardeerkaarten en hulp die via de receptie of havenkantoor regelmatig moet worden ingeroepen. Via een smartphone app of de internet site activeert de recreant eenvoudig zelf de voorzieningen bij aankomst.

Betaling vindt plaats via een online factuur. Recreanten hoeven nooit meer teveel te betalen. De afrekening vindt namelijk plaats op basis van het werkelijke gebruik. Daarnaast zijn de voorzieningen via de kaart in de app te vinden.

De trend rondom selfservice is alles behalve nieuw. Consumenten zijn er steeds meer aan gewend om zaken zelf te regelen, zoals het boeken van een reis of online bankieren. Toch is het selfservice concept via de smartphone in de recreatiebranche een wereldprimeur. Het doel van de Nederlandse start-up AanUit.net is deze markt in hoog tempo te transformeren naar een selfservice concept. De recreant kan hiermee 24 uur per dag de voorzieningen bedienen en betalen.

Gemeenten zoals Amsterdam, Arnhem, Maastricht, Breda, Dokkum, Drachten en Vlaardingen bieden AanUit.net inmiddels al aan. Er zijn op meer dan 20 steden in Nederland met AanUit.net. Volgend jaar verwacht de start-up onder de naam YoreOn haar eerste locaties in Duitsland en Engeland te openen.