Neelie Kroes spreekt op CES 2016

Neelie Kroes spreekt op CES 2016

Oud Eurocommissaris voor de digitale agenda en huidig ambassadeur voor StartUp Delta, Neelie Kroes verzorgt op 5 januari 2016 een keynote speech die vooraf gaat aan de opening van de beurs voor consumententechnologie CES 2016. Dat maakte de organisator The Consumer Electronics Association (CEA) bekend.

Ook Intel CEO Brian Krzanich verzorgt dan een keynote. Tijdens de beurs zelf is Neelie Kroes VIP-gast en panellid tijdens de Global Innovation SuperSession op 7 januari 2016.

Kroes gaat tijdens de keynote in op de Europese visie op het innovatieklimaat. De Rotterdamse was zowel eurocommissaris voor Mededinging als vicevoorzitter van de Europese Commissie voor de Digitale Agenda. Belangrijkste wapenfeiten zijn bijvoorbeeld de ingrijpende hervorming van de telecommarkt, de strenge aanpak op het gebied van mededinging van grote techreuzen als Microsoft  en het stelselmatig steun geven aan en aandacht vragen voor een gunstig klimaat voor Startups in Europa.

De Global Innovation SuperSession brengt hoge regeringsfunctionarissen en marktleiders op het gebied van technologie samen. Dit jaar is het hoofdonderwerp: economische groei en welvaart ontstaan op plaatsen waar het beleid en politieke klimaat zijn gericht op het stimuleren van innovatie en de ondernemersgeest.

De SuperSession gaat in op vragen zoals: waar vinden bedrijven – uiteenlopend van startups tot grote technologiebedrijven – de meest innovatievriendelijke omgeving benodigd voor succes? Concurreren overheden met elkaar om deze vernieuwende bedrijven aan te trekken? Of nemen ze juist alleen actie om te beschermen wat ze al hebben? Heeft de digitale economie behoefte aan meer of minder wet- en regelgeving?