Voorzichtig optimistisch Ordina sluit bewogen jaar af

Voorzichtig optimistisch Ordina sluit bewogen jaar af

Hoewel de omzet wat daalde, laat de nettowinst van softwaredienstverlener Ordina toch een voorzichtige plus zien. De omzet was in 2014 weliswaar 2,7% lager: EUR 366,9 miljoen; de nettowinst bedraagt echter EUR 1,0 miljoen, terwijl het bedrijf in 2013 een licht verlies leed van EUR 0,4 miljoen.

“2014 was een jaar met twee gezichten,”aldus Stépan Breedveld, CEO van Ordina, refererend aan de gevolgen van de openbaringen van het tv-programma ZEMBLA over onregelmatigheden bij aanbestedingen en het interne onderzoek dat Ordina vervolgens instelde. “Ondanks een bewogen en tegenvallend vierde kwartaal, staat Ordina er financieel sterker voor.” Ordina spreekt geen verwachting uit voor de komende periode.

Het was financieel dan ook zwaar voor het softwarebedrijf in het vierde kwartaal van 2014. Met een daling van 4,7 procent was de teruggang hoger dan gemiddeld. Ook in het derde kwartaal was de teruggang al hoog, met een omzetafname 4,9 procent. Alleen gecorrigeerd door de afbouw van grote projecten, afvloeiing van personeel en de kosten van het ingestelde onderzoek naar eventuele onregelmatigheden bij aanbestedingen van de overheid, kon toen een heel voorzichtig plusje genoteerd worden.

Inmiddels groeit het personeelsbestand weer licht, na een daling eerder dat jaar. Dit wijst op een voorzichtig groeiend vertrouwen in de nabije toekomst. Momenteel heeft het softwarebedrijf weer bijna net zoveel werknemers in dienst als aan het eind van 2013: namelijk 2907 aan het eind van 2013 om 2918 begin 2015.