Rode cijfers Ordina in eerste helft 2015

Rode cijfers Ordina in eerste helft 2015

ICT-dienstverlener Ordina staat in het rood. Het afgelopen half jaar leed Ordina een verlies van 3,9 miljoen euro. De omzet zakte met 9 procent. Uit de cijfers die het bedrijf vandaag bekendmaakte blijkt dat de omzetdaling vooral te wijten is aan de tanende dienstverlening aan de overheid.

De dalende trend is alleen in de Nederlandse tak van het bedrijf te zien. België en Luxemburg kenden juist een omzetgroei van 3,2 procent. Het Nederlandse deel van Ordina heeft de bedrag waarvoor het inmiddels is gaan reorganiseren verhoogd van 6 miljoen naar 8 miljoen euro per jaar.

“De berichtgeving en discussies over ICT-projecten bij de overheid leiden tot vertraging in besluitvorming rond ICT-investeringen in Nederland”, stelt Ordina-CEO Stépan Breedveld in een verklaring. Hij zegt er meteen bij wel verbetering te verwachten. “De doelstelling van de overheid is om de processen en dienstverlening efficiënter te maken. Hierin speelt digitalisering een belangrijke rol. Wij verwachten dan ook dat de vraag bij de overheid op termijn weer zal toenemen.”

Ordina spreekt geen verwachtingen uit voor de komende periode.