Oud Motorola topman hoofd nieuwe hardwaredivisie van Google

Oud Motorola topman hoofd nieuwe hardwaredivisie van Google

Google is bezig met het opzetten van een nieuwe hardwaredivisie. De nieuwe topman daarvoor wordt Rick Osterloh, voormalig CEO van Motorola.  Hij gaat de scepter zwaaien over bijvoorbeeld de ontwikkeling en productie van de toestellen van Nexus, en en virtual realitybril Google Glass. Dit meldde de Amerikaanse techsite Re/code donderdag in een inmiddels bevestigd bericht.

Osterloh, die vorige maand door een reorganisatie vertrok bij Motorola, werkte indirect al eerder voor Google. Destijds was hij in dienst van Motorola dat een tijd lang door Google was ingelijfd. De topman was in die tijd onder andere belast met ontwikkeling van de eerste Moto 360 en Moto X-toestellen. Toen Google Motorola verkocht aan Lenovo kwam aan deze kruisbestuiving een eind.

De aanstelling van Osterloh als hoofd van de hardwaredivisie van Google betekent ook dat er weer veranderingen gaan plaatsvinden. Hardwareproducten die nu nog verdeeld zijn over de diverse onderdelen van het bedrijf, gaan nu allemaal naar de divisie van Osterloh. Het gaat dan bijvoorbeeld om Chromebook en Chromecast, Google Glass, en de toestellen van Nexus. Verder ook de OnHub-routers, Pixel C en Project Ara.

Grote uitzondering is de ontwikkeling van intelligente thermostaat Nest. Deze blijft zelfstandig en komt vooralsnog niet onder de hardwaredivisie van Google te vallen. Verder blijft Nest-topman Tony Fadell adviseur bij Google Glass. Hieraan gaf hij het afgelopen jaar leiding.