Pilot met cloud-printing bij Bruna

Pilot met cloud-printing bij Bruna

Bruna start binnenkort een pilot met cloud-printing. Dat betekent dat klanten van de keten hun persoonlijke en kleinzakelijke printwerk binnenkort vanaf elk apparaat in een digitale hub kunnen zetten en op een zelf gekozen moment in een aantal Brunawinkels kunnen laten uitvoeren. De keten is daarmee de eerste op de Nederlandse markt. Bruna maakt voor het nieuwe cloud-prining gebruik Innoprint.

De Brunawinkels en Innoprint maken voor de nieuwe dienst gebruik van Google Cloud Print. Die dienst draait zowel vanaf een mobiele telefoon als een laptop of tablet. Op het moment dat de klant wil printen, moet hij of zij zich met een gebruikersnaam en wachtwoord melden bij een openbare Innoprint-printer. Uiteindelijk moet ook draadloze autorisatie mogelijk worden door gebruik van de near field communication-technologie die in smartphones veelal aanwezig is.

De pilot  met cloud-printing duurt vooralsnog een half jaar. Deze dienstverlening is nog niet eerder in Nederland toegepast.

Documenten afdrukken kost € 0,15 per A4-pagina in zwart-wit of € 0,45 in kleur. Documenten scannen kost € 0,05 per bladzijde. Afrekenen gaat via iDeal of PayPal. Zakelijk printen in een gesloten omgevingen omgeving kan ook, maar daarvoor gelden andere prijzen.

De cloudprinters beginnen hun werk in eerste instantie in 330 Brunawinkels. Uiteindelijk moeten dat er rond de 5.000 worden.

Behalve gemak mikken de samenwerkende ondernemingen ook op de reductie van e-waste. Bezit van een eigen printer is op deze manier niet meer nodig, zo stellen de initiatiefnemers.