Ruim een derde kantoormedewerkers geeft printer verbale uitbrander

Ruim een derde kantoormedewerkers geeft printer verbale uitbrander

Werkt de printer niet naar behoren? Dan geeft 36 procent van de Nederlanders de printer wel eens een verbale uitbrander. 14 procent verkoopt de printer zelfs wel eens een klap. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van HP. De voornaamste redenen om te printen zijn: aangenamer lezen (52%) en documenten meenemen naar vergaderingen (55%).

Van de medewerkers die liever niet printen, zegt 40 procent dat ze het milieu willen sparen. Dat Nederlandse werknemers milieubewust printen blijkt uit het feit dat twee derde (67%) van de ondervraagden nooit een print bij de printer laat liggen. Een derde maakt zich wel eens schuldig aan onnodig printgedrag, 7 procent doet dit zelfs dagelijks. HP komt milieubewuste medewerkers tegemoet met energiezuinige printers uit de Officejet Enterprise serie. Deze verbruiken tot 84 procent minder stroom tijdens het afdrukken(1).

Irritatie bij de printer
Bij zakelijk printen blijkt uit het onderzoek van HP dat snelheid (21%) en betrouwbaarheid (19%) het meest belangrijk zijn. Bovendien willen werknemers dat het aantal storingen flink omlaag gaat. Ook geeft een ruime meerderheid aan niet helemaal niet tot maximaal 15 seconden op een printopdracht te willen wachten (60,4%). De gemiddelde printer wordt gelukkig steeds sneller. De huidige generatie HP Officejet Enterprise serie drukt nu tot 70 pagina’s per minuut af (2).

Printer is ontmoetingsplek
Naast snelheid en betrouwbaarheid is gebruiksgemak van groot belang.  55 procent van de werknemers geeft aan bij voorkeur een printopdracht via de PC te verzenden waarna de prints simpelweg uit de printer komen rollen. 20 procent geeft aan dat zij graag hun printopdracht fysiek via het scherm op de printer bevestigen. De printer blijkt nog altijd een belangrijke ontmoetingsplek op de werkvloer, aldus meer dan de helft (51%) van de ondervraagde werknemers. Bijna drie op de tien (29%) geven aan regelmatig productieve gesprekken te voeren bij de printer. Even wachten bij de printer levert in veel gevallen dus ook nog iets op.