Verdriedubbeling van het internetverkeer in 2018

Verdriedubbeling van het internetverkeer in 2018

Tussen nu en 2018 zal het wereldwijde Internet Protocol (IP) verkeer bijna verdriedubbelen. Deze groei komt door meer internetgebruikers en –apparatuur, snellere breedbandverbindingen en meer gebruik van video.

Wereldwijd verkeer via vaste en mobiele verbindingen zal een omvang bereiken van 1,6 zettabyte, meer dan anderhalf biljoen (1012) gigabyte per jaar in 2018. De verwachte jaarlijkse hoeveelheid internetverkeer in 2018 is groter dan alle IP-verkeer dat wereldwijd in de periode 1984-2013 is gegenereerd.

“Onze eerste Cisco Visual Networking Index negen jaar geleden, voorspelde de komst van het Zettabyte Tijdperk voor het Internet Protocol verkeer met een biljoen gigabyte per jaar. Onze laatste VNI laat zien dat we in 2018 midden in dat tijdperk zitten, met 1,6 zettabyte per jaar aan IP-verkeer,” zegt Doug Webster, Vice President of Products and Solutions Marketing, Cisco. “We naderen nu snel een nieuw tijdperk, het Yottabyte Tijdperk, dat enorme kansen biedt voor service providers, bedrijven en organisaties die zich dan midden in het Internet of Everything bevinden.”

World Cup 2014
De FIFA World Cup 2014 begint aanstaande donderdag en miljoenen mensen zullen de wedstrijden en/of de hoogtepunten via internet bekijken. Naar verwachting zullen videostreaming en IP-uitzendingen van de World Cup 4,3 exabyte aan internetverkeer genereren. Dat is drie maal zoveel internetverkeer als heel Brazilië in één maand genereert. Verder zal het internetverkeer afkomstig van de 60.000 mensen in een stadion en op weg naar een wedstrijd, naar verwachting meer zijn dan het internetverkeer afkomstig van alle 94 miljoen smartphones in Brazilië tijdens een gemiddeld druk uur.