Vrijmibo in het (Gen)AI Experience Center

Vrijmibo in het (Gen)AI Experience Center

Bedrijven die twijfelen over de inzet van AI op hun werk kunnen hun vrijmibo ook eens op een heel andere manier invullen: leren hoe je AI op het werk toepast in het (Gen)AI Experience Center in Utrecht. Nog voor het open was stonden bedrijven al in de rij om zelf te experimenteren in het nieuwe ‘AI-lab’ van IG&H in Utrecht.

Het Utrechtse consulting- en technologiebedrijf werkt zal zeker tien jaar met AI. Het bedrijf wil andere bedrijven inspireren en demonstreren wat er allemaal in de praktijk mogelijk is met (generatieve) AI. Er zijn interactieve demo’s, workshops en trainingen. Op afspraak kunnen bedrijven op vrijdagmiddag in een workshopsessie samen met IG&H’s data scientists aan de slag om een oplossing vorm te geven voor hun specifieke vraagstuk. Een vrijmibo met veel inspiratie, is het idee

Het Experience Center bestaat uit zes verschillende ruimtes waar bezoekers zelf kunnen aan de slag kunnen met verschillende (Gen)AI-cases, die werken met beeld, tekst en getallen. Ook vinden er trainingen plaats voor klanten en werknemers, zoals een Co-Pilot of een prompt engineering training en fungeert het als een brainstorm- en testruimte voor nieuwe oplossingen voordat ze bij klanten worden geïmplementeerd. Op afspraak kunnen bedrijven op vrijdagmiddag in een workshopsessie samen met IG&H’s data scientists aan de slag om een oplossing vorm te geven voor hun specifieke vraagstuk.

Persoonlijk winkelassortiment

In het Experience Center kijken bedrijven vooral naar praktische toepassingen van (Gen)AI in de retailsector, de financiële dienstverlening en de gezondheidszorg. Neem bijvoorbeeld de ‘Fashion Store’ case. Hier worden bezoekers bij binnenkomst gescand. Algoritmes stellen vervolgens een gepersonaliseerd winkelassortiment samen op basis van de kleding die ze ter plekke dragen. De Gen(AI)-toepassingen voor de verschillende sectoren worden op een luchtige manier gepresenteerd. Er is zelfs een prompt-engineering pubquiz.

Lees ook: