1 min Leiderschap

Windows 10: Internet Explorer blijft en Office vernieuwt ook

Windows 10: Internet Explorer blijft en Office vernieuwt ook

Office 2016 zal, net als Windows 10, in tweede helft van 2015 klaar zijn, meldt Microsoft. Verder blijft ondanks eerdere berichten de aloude Internet Explorer-browser naast het nieuwe Spartan in Windows 10 bestaan.

Wel zal IE een ondergeschikte positie innemen. Het voortbestaan van Internet Explorer moet bedrijven tegemoet komen die hun websites speciaal geschikt hebben gemaakt voor IE. De softwaregigant belooft daarnaast snel met details te komen over de nieuwe Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook.

Tijdens de aankondigingen rond Windows, werd al duidelijk dat Outlook flink onder handen is genomen. Zo zijn een groot deel van de Word-eigenschappen straks beschikbaar in het e-mailpakket en te bereiken vanuit de Office-ribbon. Verwacht wordt dat die mogelijkheden terugkomen in Office 2016.

 

Blogpost

In een blogpost legt Microsoft uit dat het bedrijf in Windows 10 vol zal inzetten op Spartan als nieuwe browser, met de hoop dat gebruikers deze als standaard zullen instellen. In de nieuwe build van Windows 10 die het bedrijf volgende week belooft uit te brengen zit overigens nog geen Spartan verwerkt.

Microsoft gaf woensdag informatie over Windows 10, die gratis worden verschaft aan gebruikers van Windows 7 of 8.1.