Zes finalisten Digital Transformers Award bekend

Zes finalisten Digital Transformers Award bekend

De finalisten van de Digital Transformers Award zijn bekend. Uit ruim 100 genomineerden zijn Bas Touw (Nuon), Caspar Fraiture (VvAA), Maarten Stramrood (Ziggo), Mijke Broeders (Efteling), Robert van Geffen (Philips HealthTech) en Wolter van Haersma Buma (Transavia) als laatste kanshebbers overgebleven. Op donderdag 15 oktober maken zij op het podium uit wie als beste digitale change-maker van Nederland wordt gekozen.

De huidige digitale revolutie zorgt voor een tsunami aan veranderingen en stelt nieuwe eisen aan de organisatie van de toekomst. Bedrijven zijn hierdoor genoodzaakt de essentie van hun organisatie te herdefiniëren. Om deze ontwikkeling te stimuleren en te versnellen is de Digital Transformers Award in het leven geroepen. De award, een initiatief van Digital Transformers, wordt uitgereikt aan hét digitaal talent dat een bijzondere en betekenisvolle rol speelt binnen de noodzakelijke digitale transformatie van bedrijven.

Geselecteerd op kennis, visie en resultaat

De oproep van Digital Transformers in mei leverde meer dan 100 aanmeldingen op, waaruit 16 cases genomineerd werden. Na een uitvoerige, nauwkeurige en objectieve selectie zijn daaruit de digitale veranderaars van Efteling, Nuon, Philips, Transavia, VvAA en Ziggo geselecteerd voor de finale. De zes finalisten weten zich te onderscheiden op basis van drie eigenschappen: kennis, visie en resultaat.

Adjan Kodde, directeur van Mirabeau en een van de initiatiefnemers van de award: “Een digitaal veranderingsproces vraagt enorm veel van een organisatie. De ideale Transformer is dan ook een veelzijdig persoon: hij of zij bezit specialistische en generalistische kwaliteiten, is diplomaat maar ook voorman en moet goed kunnen overtuigen en luisteren. Digitale kennis is cruciaal, maar een digitale revolutie valt of staat met het meekrijgen van mensen. De zes finalisten hebben stuk voor stuk laten zien over de juiste leiderschapskwaliteiten te bezitten én tegelijkertijd resultaat te kunnen boeken.”

 

Uitreiking op 15 oktober

De Digital Transformers Award wordt op donderdag 15 oktober uitgereikt in B.Amsterdam. De strijd wordt op het podium beslist, waar de finalisten elkaar moeten overtuigen van hun kunnen door een overtuigende pitch en een vragenvuur van Ben van der Burg. Daarnaast illustreert Joris Merks de spanningen binnen een organisatie bij een transformatie en hoe hiermee om te gaan. Na de uitreiking van de Digital Transformers Award 2015 wordt de avond gezamenlijk afgesloten met een borrel.

  • Wanneer?      Donderdag 15 oktober
  • Waar?             B.Amsterdam, Johan Huizingalaan 763A
  • Hoe laat?       19.00 – 22.00 uur