Ontslag duizenden werknemers Meta om dalende omzet

facebook duimpje in iemands hand

Meta, moederbedrijf van Facebook wil op korte termijn duizenden werknemers ontslaan. Oorzaken zijn de dalende omzet en de sombere vooruitzichten. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een aantal ingewijden.

Officieel is nog niks duidelijk. Volgens de krant zou de aankondiging deze woensdag gaan plaatsvinden. Het is de eerste ontslagronde in het achttienjarige bestaan van het bedrijf. De beurswaarde van Meta daalde dan ook fors. Dit jaar alleen al gaat het om een bedrag van zeker 500 miljard euro.

Apple

Belangrijkste oorzaak van de dalende omzet en algehele malaise in het bedrijf  is de fors gegroeide concurrentie van andere sociale mediakanalen. Maar ook het gewijzigde privacybeleid van Apple speelt een rol. Meta mist nu veel omzet doordat Applegebruikers Facebookadvertenties kunnen weren, waardoor het concern minder gerichte advertentiecampagnes kan verkopen.

Door de onrustige politieke en economische situatie in de wereld liep de omzet al naar beneden, en de hoge uitgave om de metaverse te realiseren doen de rest. De metaverse moet een virtuele wereld worden die gebruikers in staat stelt aan allerlei activiteiten mee te doen vanuit huis. Maar zover is het nog lang niet, en dus moet het bedrijf flink in de buidel tasten om het project van de grond te krijgen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X