Oogziekenhuis gaat in zee met Chipsoft

zorg

Het Oogziekenhuis in Rotterdam gaat voor het EPD (elektronisch Patiëntendossier) in zee met Chipsoft. Het gaat om HiX 365 dat ChipSoft host op basis van het Microsoft Azure-cloudplatform. Alle zorg- en werkprocessen in het ziekenhuis gaan ermee werken.

Dat betekent dat ChipSoft nog dominanter is, ten koste van de andere grote speler NEXUS. Hoewel er intussen veel kritiek is op het functioneren van Chipsoft kiezen veel ziekenhuizen toch voor gebruik van dit systeem. Intussen werkt zeventig procent van de ziekenhuizen met dit systeem. Eerder deze maand kozen de Gelre Ziekenhuizen ook al om het epd via de systemen van Chipsoft in de cloud De 6 meest gemaakte fouten bij IT-adoptietrajectente zetten.

Datawarehouse

Ondanks het feit dat Chipsoft als marktleider vaak te maken krijgt met felle kritiek op de te hoge winstmarges en de geslotenheid draait intussen dik 70 procent van de ziekenhuizen in Nederland op systemen van Chipsoft.

Het Oogziekenhuis Rotterdam gaat onder meer gebruikmaken van een geïntegreerd PDMS en Datawarehouse. Daarnaast integreert Het ziekenhuis uitgebreide functionaliteiten voor research, digitale gegevensuitwisseling en gebruiksvriendelijke portalen voor patiënten en zorgverleners. De Premium-variant biedt Het Oogziekenhuis bovendien de mogelijkheden om het functioneel beheer zelf uit te voeren.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...