Open Stack Foundation wordt Open Infrastructure Foundation

open source

Ruim 60 wereldwijde organisaties richten gezamenlijk Open Infrastructure Foundation (OIF) op. Het is de opvolger van de Open Stack Foundation.

Het doel is om in de komende tien jaar gebruik van open source te bevorderen voor de realisatie van open infrastructures. De OIF telt momenteel ruim 100.000 leden in 187 landen.

De organisatie werkt aan projecten als Airship, Kata Containers, OpenInfra Labs, OpenStack, StarlingX en Zuul. Vanaf nu biedt het ook ondersteuning voor Magma.

Magma

Magma is een open source softwareplatform dat operators een flexibele en uitbreidbare oplossing biedt voor mobiele core-netwerken. Magma komt eigenlijk van Facebook. Doel is om meer mensen online te krijgen en hen te laten profiteren van sneller internet.

Het nieuwste project van OIF is OpenInfra Labs. OpenInfra Labs vereenvoudigt het gebruik en beheer van open source cloud-oplossingen. Het project heeft als uitgangspunt een use case van Mass Open Cloud, wat een samenwerking is van o.a. universiteiten zoals Boston University, Harvard, MIT en de universiteit van Massachusetts.

Eisen

Vanwege de veranderende eisen ten aanzien van rekenkracht, IT-opslag en netwerken begint open source een steeds uitgebreidere rol te spelen. De Open Infrastructure Foundation bleef ondertussen zijn focus richten op het creëren van open source-community’s die software voor productieomgevingen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe toepassingsscenario’s zoals AI, 5G en edge computing.

Zo levert Ant Group een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van Kata Containers. Ant Group is de werelds grootste betaaldienst ter wereld. Het bedrijf trad in oktober toe tot OIF als Platinum member. De OIF wordt ondersteund door ruim 60 organisaties. Behalve Platinum Members als de Ant Group zijn dat onder andere AT&T, Ericsson, Fiberhome, Huawei, Red Hat, Wind River en Tencent.

“In de afgelopen tien jaar heeft open source een enorme vlucht genomen; inmiddels maakt 99% van alle bedrijven gebruik van open source”, zegt Mark Collier, COO van OIF. Wanneer we naar de toekomst van open infrastructure kijken, is het duidelijk dat open source een grote rol speelt en dat de rol van de community hierin de meest belangrijke factor is. We zijn dan ook zeer verheugd om AntGroup, FiberHome en Wind River als nieuwe Platinum Members te verwelkomen.

 

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X