Opslag met flash gaat harde schijf vervangen

Tot voor kort werd flash vooral gebruikt in diverse consumententoepassingen zoals camera’s, mp3-spelers en dergelijke. Maar flash is bezig aan een indrukwekkende inhaalrace ten opzichte van de harde schijf. Op het hoofdkantoor van Pure Storage in Mountain View, California, sprak ICT/Magazine met Jason Nadeau, expert op het gebied van storage.

Nadeau loopt al een jaar of vijftien mee in de wereld van storage bij bedrijven als VERITAS (later Symantec) en HP. Volgens hem zijn er momenteel drie voorname ontwikkelingen die voor grote veranderingen gaan zorgen. “Flash opslag begint nu overal impact te hebben. Opslag met betere prestaties begint nu echt de harddisk te vervangen. Ten tweede komen de hyper converged apparaten opzetten, waardoor mensen hun structuren gaan herzien met software defined. En dan hebben we natuurlijk de cloud en in het verlengde daarvan Internet of Things.”

Deze ontwikkelingen zullen leiden tot een veranderde vraag naar het soort storage.

Het is goed om ons voor het vervolg van dit artikel te realiseren dat deze storage-expert voor eigen parochie predikt. Pure Storage, het bedrijf waar Nadeau werkzaam is, richt zich volledig op flash en heeft er dus belang bij dit geheugentype de hemel in te prijzen. Desondanks zit er veel belofte in wat Nadeau te vertellen heeft. Zo beweert hij dat een overstap van disk naar flash niet alleen tot betere prestaties leidt, maar dat het zelfs een kostenbesparing oplevert.

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van mei.

 

Gerelateerde berichten...