Primeur middelbare scholen Rotterdam met Digitale Scholenmarkt via 3D-platform

zoom video

Deze maand gaan middelbare scholen in Rotterdam een grote digitale scholenmarkt houden met een zakelijk virtueel 3D-platform voor beurzen en congressen. Tienduizend leerlingen, of liever gezegd zijn/haar avatar, kunnen daardoor coronaproof maar toch actief deelnemen aan een evenement.

Het Rotterdamse voortgezet onderwijs heeft een primeur met de Digitale Scholenmarkt. Dit is het voorlichtingsmoment voor leerlingen van groep 8. De Digitale Scholenmarkt vindt plaats op 21, 25 en 28 januari. Op elke datum komt een ander deelgebied van de regio Rotterdam aan bod. Het evenement is zowel in de klas als thuis te bezoeken tussen 13:00 – 15:00 uur en 16:00 – 21:00 uur.

Digitale Scholenmarkt

In normale tijden bezoeken leerlingen van groep 8 massaal open dagen om zich te oriënteren op de school van hun keuze. Nu is dat onmogelijk. Om leerlingen toch goed te kunnen informeren, hebben (bijna) alle middelbare scholen in Rotterdam en omstreken de handen ineengeslagen voor de Digitale Scholenmarkt.

Tijdens deze online bijeenkomst kunnen de circa 80 VO-scholen zich presenteren, workshops geven, praten met bezoekers en laten zien wat de school te bieden heeft. Zo krijgen leerlingen, leerkrachten, ouders en verzorgers coronaproof een goede indruk van de verschillende scholen.

10.000 leerlingen in één virtuele ruimte

Ad Keller, rector van het deelnemende Krimpenerwaard College en tevens voorzitter van de stuurgroep De Digitale Scholenmarkt: “We leven door corona in onzekere tijden, en dat heeft ook zijn weerslag op onze voorlichtingsactiviteiten. Maar corona maakt ook inventief. In januari komen 10.000 leerlingen en 200 leraren samen in één virtuele ruimte. Kiezen voor het VO kan nu dus ook zo!”

Voor de leerlingen en hun ouders is het driedimensionale evenement niet alleen informatief, maar vooral ook leuk. Het lijkt op een avonturenspel of animatie. De leerling logt in en maakt een eigen avatar aan. Dan volgt er een keuze uit schoolniveau en regio.

Ouders en verzorgers kunnen ook een avatar aanmaken. Ze kunnen dus samen over de scholenmarkt rondstruinen en alle deelnemende scholen bezoeken in hun stand. Bij de stands zijn filmpjes en informatie over de betreffende school aan te klikken.

De avatars kunnen vragen stellen door te chatten met een van de personen bij de stand – medewerkers van de school – of aanhaken bij een gesprek. Zo wordt het kiezen van de juiste middelbare school ook in deze roerige tijden leuk, informatief en veilig.

GoMeet

De Digitale Scholenmarkt werkt op basis van digitaal platform GoMeet. Dit is ontwikkeld in een joint venture van Enversed Studios, ZesEvents en Dieter.nl. Het 3D-platform wordt technisch ondersteund door de Amerikaanse virtual reality specialist VirBELA. Dit bedrijf ontwikkelde een virtuele campus waar deze software op gestoeld is.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X