Robotica helpt jongeren bij ontwikkeling emoties

robotica kinderhand en robothand boks

Robotica helpt jongeren bij de ontwikkeling emoties. Dat zegt de stichting Drawing to Health uit Deventer. De stichting maakt gebruik van visuele taal om inzicht te krijgen in wat de jongeren drijft en tegenhoudt. Om de interactie tussen technologie, emotie(s) en leren bij jongeren beter te begrijpen, door het inzetten van educatieve robotica, wordt van 23 tot 26 mei 2022 een congres georganiseerd i.s.m. HACETTEPE University, in Deventer.

Voor de ontwikkeling van educatief materiaal werkt Drawing to Health (DtH) nauw samen met HACETTEPE University in Turkije, UNESCO Prof. Piet Kommers (Universiteit Twente), Menno Both (Both Social), Rolf Oostra (Saxion Hogeschool en Digitale Werkplaats Twente)

Kunst

Oprichtter (DtH) Irene Weerkamp: ”We ontwikkelen prachtige instrumenten, les- en leermateriaal, dat in Nederland en op Europees niveau ingezet en gebruikt wordt. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat kunst in al haar vormen een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van het bewustzijn en de creativiteit van een persoon.”

Menno Both eigenaar Both Social zet zich al jaren in om de sociale ontwikkeling aan te moedigen bij jongeren. Both: “De digitale toekomst vraagt van ons de inzet en passie om te onderzoeken welke technologie jongeren helpt bij hun ontwikkeling. Binnen het project ‘Emotions and Robotics’ worden diverse ontwikkelingen gepresenteerd die in elk Europees land worden uitgerold.”

Robotics and Emotions

Op het congres zal de voertaal voor het merendeel Engels zijn. Het programma biedt een divers aanbod van trainingen, zoals art assessments. Ontwikkel je bewustzijn; controle over jezelf bij stress; ontwikkeling van de menselijke emoties; de zachte en harde vaardigheden bij een persoon.

Verder ook de inzet van robotica bij de ontwikkeling van emotionele en sociale vaardigheden. Tevens worden de ontwikkelingen en onderzoeken vanuit de andere landen gedeeld door de 7 participanten in dit project. Die bestaan uit 20 deelnemers.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...