Seminar over Open Innovatie tijdens Dutch Open Hackathon 2016

Tijdens de Dutch Open Hackathon 2016 vindt op vrijdag 9 december een seminar over Open Innovatie plaats. Een vijftal gastsprekers zal daar dieper ingaan op de huidige stand van zaken rond open innovatie in Nederland. Het seminar vindt plaats op vrijdag 9 december van 13.30 tot 18.00 uur bij het Cambridge Innovation Centre (CIC) Rotterdam. Het gaat vooraf aan de Hackathon zelf.

De aanwezigen krijgen handvatten om met open innovatie in de praktijk aan de slag te gaan. De Dutch Open Hackathon 2016 is een initiatief van de Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Amsterdam Airport.

 

Samen met concurrenten

Open innovatie betekent dat bedrijven en organisaties hun innovatieve krachten bundelen om tot de ontwikkeling van succesvolle technologische toepassingen te komen. Soms zelfs door de samenwerking aan te gaan met concurrenten. Het openlijk zoeken en delen van innovatie kan leiden tot spanningen als het gaat om concurrentie, privacy en security.

Dat geldt zeker voor grote organisaties. Daar was de innovatie-afdeling immers altijd verantwoordelijk voor dit soort zaken. Daarnaast kiezen grote organisaties bij open innovaties in veel gevallen voor de kleinere wendbare partijen. Ze nemen afscheid van de traditioneel stabiele leveranciers. Dit zijn enkele kwesties die tijdens het ‘Open Innovatie Seminar’ aan de orde zullen komen.

Een van de sprekers tijdens het seminar is Vareska van de Vrande. Zij is hoogleraar Collaborative Innovation and Business Venturing aan de RSM Erasmus Universiteit en tevens één van de oprichters van www.openinnovatie.nl.

 

Andere sprekers deze middag zijn:

  • Henk Scholten, CEO van Geodan
  • Ron de Milde, programmadirecteur communicatie bij de Nationale Politie
  • Erik van Ommeren, Research Director van Gartner
  • Mario Suykerbuyk, Managing Director PostNL Data Solutions.

Het seminar wordt afgesloten met een paneldiscussie onder leiding van Ruud Hendriks, oprichter van Innoleaps. Hier krijgt het publiek de gelegenheid om samen met het expertpanel te sparren over de kansen en mogelijkheden van open innovatie.

 

Tijd en plaats

Het seminar vindt plaats op vrijdag 9 december van 13.30 tot 18.00 uur bij het Cambridge Innovation Centre (CIC) Rotterdam. Dit is voorafgaand aan de officiële opening van de Dutch Open Hackathon.

Kaarten voor dit seminar zijn verkrijgbaar via https://dutchopenhackathon.com/p/tickets.

X