Sint Maartenskliniek realiseert volledige online werkplek

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen maakt als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland de overstap naar een volledige, cloudgebaseerde online werkplek. Alle 1700 medewerkers gaan er rond of net na de zomer gebruik van maken.

De Sint Maartenskliniek neemt al applicaties als Salesforce en HIX als clouddienst af. Innovatie in de kantoorautomatisering en werkplekken is de volgende stap. De kliniek staat bekend om haar innovatieve karakter. De keus voor een cloudstrategie is in de wereld van ziekenhuizen dan ook enorm vooruitstrevend.

 

Eindgebruiker

De Workspace voorziet in een veilige, online werkplek waar de gebruiker alleen een internet-browser nodig heeft. Met het grote aantal medewerkers dat de Sint Maartenskliniek telt, is het belangrijk dat iedere gebruiker in zijn of haar specifieke behoeften wordt voorzien.

De Sint Maartenskliniek krijgt een flexibele, wendbare omgeving die meebeweegt met de ontwikkelingen van de organisatie. De werkplek vraagt vooraf geen grote investeringen en is flexibel op en af te schalen.

Casper Hesp, manager ICT bij de Sint Maartenskliniek: “Wij vinden flexibiliteit en de user experience van de online werkplek erg belangrijk. We gaan de werkplek gefaseerd uitrollen. In de zomer van 2019 zullen de eerste gebruikers naar het nieuwe platform worden gemigreerd. Een harde eis is dat nog voor het in gebruik nemen van onze nieuwbouw – vanaf augustus 2019 – medewerkers die op deze locatie gaan werken bekend zijn met de nieuwe werkplek. In de maanden daarna volgen de overige medewerkers.”

Gerelateerde berichten...

X