Storage Expo en The Tooling Event wordt Data & Cloud Expo

De beurzen Storage Expo en The Tooling Event zijn deze dagen voor het laatst in de Utrechtse Jaarbeurs. In plaats daarvan komt vanaf 2017 de beurs Data & Cloud Expo. Dit maakte organisator Jaarbeurs bekend tijdens de tweede dag van de drie beurzen. De huidige editie is op 2 en 3 november.

Infosecurity.nl blijft wel bestaan. De plaats van handeling blijft ook het zelfde. De nieuwe beurscombinatie start 1 en 2 november 2017.

De bedoeling van organisator Jaarbeurs is verschuiving van focus. Die gaat van beheer en storage naar dat en cloud. Security blijft volgens de organisator onverminderd actueel en blijft daardoor gehandhaafd. De nieuwe combinatie moet een sterker inhoudelijk programma opleveren.

Overigens gaat de Belgische editie van Storage Expo, 22 en 23 maart 2017 wel gewoon door. Ook de Tooling Event vindt dan plaats.

 

Fysieke datacenters

Veel bedrijven lopen rond met vragen over de cloud. Fysieke datacenters niet altijd binnen bedrijven georganiseerd, maar worden gehost door externe providers. Volgens Gartner zal een ‘no cloud’-beleid in 2020 zelfs net zo zeldzaam zijn als een ‘no internet’-beleid vandaag de dag.

Deze verschuiving blijkt ook uit de voorinschrijvingen voor de seminars en sessies van de huidige beurzen. Hieruit komt de veranderende informatiebehoeften sterk naar voren. Bij Storage Expo heeft maar liefst 49% van de bezoekers interesse in cloudstorage en file-sharing.

Bij The Tooling Event is verhoudingsgewijs de grootste groep geïnteresseerd in cloudthema’s. Daarvan geeft 34% van de bezoekers blijk van interesse. Door het veranderde IT-landschap dekken de titels Storage Expo en The Tooling Event niet langer de lading. Met de start van Data & Cloud Expo speelt de organisatie in op de veranderde trend.

 

Gerelateerde berichten...

X