Axway, de Digikoppeling experts!

Axway

Axway is een wereldwijde leverancier van software voor het integreren van systemen binnen en tussen organisaties. Wereldwijd heeft Axway bijna 2.000 medewerkers. Enkelen tientallen van hen werken in Nederland om de software te verkopen en te ondersteunen bij de implementatie van de software bij Nederlandse klanten.

Digikoppeling

Digikoppeling, de standaard voor communicatie tussen Nederlandse overheidsorganisaties onderling en met partners, wordt al jaren ondersteund door Axway. Vele grote Nederlandse overheidsorganisaties vertrouwen op de software van Axway voor het uitwisselen van informatie met andere overheden en partners middels alle drie de Digikoppeling koppelvlakken (ebMS/ebXML, WUS & Grote Berichten).

Cloud

Alle Axway oplossingen zijn beschikbaar voor uitrol in een eigen datacenter, installatie in een private cloud-omgeving en tenslotte in de Axway Cloud (compleet beheerd platform). Doordat Axway slechts over één platform beschikt en dus niet over verschillende producten voor verschillende manieren van uitrol, is het heel eenvoudig om de manier van uitrol te veranderen (bijvoorbeeld van eigen datacenter naar private cloud of de Axway Cloud).

AS4

De Europese Unie vraagt de lidstaten om informatie uit te wisselen via het relatief nieuwe, veilige en betrouwbare AS4 protocol. Axway is toonaangevend op het gebied van AS4; onafhankelijke certificering door onder meer Drummond en CEF bevestigt deze leidende positie. Diverse Nederlandse overheidsorganisaties gebruiken de Axway AS4-oplossingen inmiddels voor uitwisseling van belangrijke, vertrouwelijke informatie met andere EU-leden.

API Management

In aanvulling op ‘klassieke’ B2B protocollen zoals ebXML & AS4 zien we dat steeds meer partners graag informatie willen uitwisselen op basis van web API’s (meestal gebaseerd op REST/Json). Overheidsorganisaties zullen dus langzaam maar zeker moeten gaan nadenken hoe ze met vragen voor web API B2B integraties om willen gaan. Axway beschikt over een compleet API Management platform dat out of the box volledig geïntegreerd is met het Axway B2B platform, waardoor het vanuit technisch perspectief snel en eenvoudig mogelijk is ook web API’s te ondersteunen. Zowel Gartner als Forrester erkennen in hun meest recente Magiq Quadrant/Wave de leidende positie van Axway op het gebied van API Management.

Meer informatie

Voor meer informatie over Axway kunt u contact opnemen met:
• Pieter Dekker – accountmanager overheid – pdekker@axway.com / 06-46446440
• Marco van den Berg – product specialist B2B/API – mvandenberg@axway.com / 06-29563424

Gerelateerde berichten...

X