De moderne werkplek vereist integratie met opkomende technologieën

In onze wereld komen nieuwe technologieën steeds sneller op ons af. Dit voedt het aloude dilemma waar IT voor staat: hoe ondersteun ik de eindgebruiker en de business optimaal, zonder dat ik veiligheid, budget en beheersbaarheid uit het oog verlies? True werkt al ruim 17 jaar aan een goed maar vooral duurzaam antwoord op deze vraag.

Hoofd business development, Olaf van Veen, signaleert dat verschillende disciplines binnen een organisatie die voorheen apart van elkaar opereerden, samenkomen: “De ontwikkelingen die we als consument kennen van e-commerce, zien we nu ook bij business-it. ERP en kantoorautomatisering raken steeds meer met elkaar vervlochten en worden keer op keer verrijkt met zaken als business intelligence, big data, internet of things, blockchain, artifical intelligence enzovoort. Deze technologieën kruipen steeds dichter bij elkaar en de werknemer verwacht dezelfde gemakken die hij gewend is als consument: naadloze integraties, soepele gebruikerservaring en bovenal: vrijheid. Daarnaast krijgt de overgang van een 9-tot-5 naar een 24×7, tijd- en plaatsonafhankelijke economie nu echt gestalte. De vraag is hoe je als CIO daar de regie op houdt. Dat is een stevige uitdaging.”

 

Regie

De CIO en de it-organisatie zijn verantwoordelijk voor erg veel zaken: optimale ondersteuning van de medewerkers bij hun werkprocessen; het in de lucht houden van de operationele IT; kansrijke innovaties implementeren en nog veel meer. Daarnaast zou de CIO – veel meer dan nu vaak het geval is – partner moeten zijn van de business in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Volgens Van Veen houdt IT zich nog altijd teveel bezig met het opzetten en onderhouden van de basisfaciliteiten. “Terwijl ze daar eigenlijk de regie over zouden moeten voeren. Dat kan door gespecialiseerde partners te betrekken bij hun indrukwekkende takenlijst. Door de dynamiek van flexibiliteit, op- en afschalen, bij een partner neer te leggen, kan IT meer resources besteden aan het voeren van de regie. Je wordt dan veel wendbaarder in je rol van businesspartner.”

 

Orkestreren

Van Veen memoreert: “Uitbesteding van kantoorautomatisering werd al geruime tijd geleden ingezet. Maar nu diverse processen bij elkaar komen in informatiemanagement, voldoet dat niet langer. Nog altijd werken bedrijven met legacy die draait op Windows 2003. En zolang die oude systemen betrokken zijn bij een groot deel van de omzet blijven ze nodig. Daar kan True het verschil maken, door de werkplek en alles daaromheen zodanig te orkestreren dat ook de legacy-systemen op een flexibele manier beschikbaar blijven. Wij plaatsen applicaties daar waar ze het beste tot hun recht komen binnen het bedrijfsproces. Binnen een cloudoplossing – public, private in ons datacenter of hybride – ben je bovendien beter in staat om businessinitiatieven als losse projecten te faciliteren. En werkt iets niet, dan stop je er gewoon weer mee. Op die manier blijft het bestaande informatielandschap uitstekend functioneren en kan de CIO zich in de tussentijd focussen op die stip op de horizon, hoe die er ook uitziet. Zolang hij al zijn tijd gebruikt aan het in de lucht houden van zijn wirwar aan infrastructuur en applicaties, komt die stip op de horizon geen centimeter dichterbij.”

True werkt aan de toekomst door operationele it-zaken te standaardiseren in regietools en door bijvoorbeeld het legacy-probleem te verhelpen, in het tempo dat past bij een organisatie. True verzorgt de updates/upgrades, onderhoudt contact met softwareleveranciers en organiseert identiteit en toegangsmanagement Dit gebeurt veilig, compliant en op maandbasis, zodat af- en opschaling up-to-date blijft. Van Veen: “Je kunt blijven werken met je legacy, terwijl je die afbouwt. En ondertussen creëer je groei met nieuwe technologie.”

Over True:

True is een managed hostingprovider voor geoptimaliseerde web- en digitale werkplekomgevingen. Bij True werken ruim 130 specialisten in dienst verspreid over de vestigingen in Amsterdam en Maastricht. https://www.true.nl

 

Gerelateerde berichten...

X