De Nederlandse inschrijving voor HIMSS23 Chicago is geopend

Van 16 t/m 21 april 2023 vindt in Chicago de komende wereldwijde editie van de HIMSS23 plaats. In aanvulling op de omvangrijke beursvloer is er een nieuw Nederlands programma met inspirerende keynotes, round tables en een referentiebezoek. Thema’s als duurzaamheid, netwerksamenwerking, zorgplatformen, secondary use of data, digitale zorg vanuit patiëntenperspectief en beveiliging staan centraal. Cognicum verzorgt de reizen voor de Nederlandse zorgdelegatie naar Chicago en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

De Nederlandse zorg in Chicago

De Dutch Community is traditioneel één van de grootste Europese zorgdelegaties die aanwezig is bij de HIMSS. Het Nederlandse deelnemersveld voor komend jaar groeit, met op dit moment al inschrijvingen vanuit diverse academische ziekenhuizen, topklinische ziekenhuizen, de thuiszorg, huisartsen, klinische informatici en leveranciers die zowel Nederland als Amerika bedienen.

Het Nederlandse programma

In aanvulling op het omvangrijke beursprogramma van HIMSS23 is er speciaal voor de Nederlandse delegatie een uitgebreid Nederlands programma met inspirerende keynotes door topsprekers, social events en een referentiebezoek. Nieuw in het programma zijn de round tables voor use cases, best practices en uitdagingen van de Nederlandse zorg. Onder leiding van ambassadeurs worden er gesprekken gevoerd over een diversiteit aan actuele zorgonderwerpen.

Het Nederlandse programma wordt samengesteld door een commissie bestaande uit Amber Hidding (HIMSS), Herko Coomans (MinVWS), Florian Visser (Zorgring), Ellen Ophoff (Digitale Zorgoplossingen), Maayke Klinkenberg (Nictiz), Laura Weijenberg (Nictiz), Hans Dijkstra (Exponential.how), Sofie van der Meulen (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd), Patrick van der Schaaf (Cognicum) en Fleur Evers (Cognicum).

Lossen de landelijke IT-programma’s het probleem op?

Tijdens de afgelopen editie van HIMSS in Helsinki gaven Simon Vermeer (Erasmus MC, Project Cumuluz), Gilbert Bod (UMC Utrecht, RAKU), Bert Hoorne & Andrew Graley (Microsoft) en Markus Kalliola (Sitra) stof tot denken. In Chicago wordt er doorgepraat over de vraag om centrale regie vanuit de overheid, datagebruik dat verdergaat dan alleen uitwisseling en het breder inzetten van digitale toepassingen voor de behandeling van de patiënt/cliënt.

Inschrijven voor HIMSS23 en het Nederlandse programma

Namens de Dutch Community verzorgt Cognicum de reis naar Chicago voor de Nederlandse delegatie. De inschrijving is vanaf nu geopend en kan via deze link.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X