Echte besparingen op software tot 95%

Stichtingen en verenigingen, opgelet!

Veel goede doelen weten niet dat zij in aanmerking kunnen komen voor nagenoeg gratis software. Pascale van Durme, programmamanager bij TechSoup Nederland, vindt dat een gemiste kans. “Iedereen zou van ons bestaan moeten weten!”

TechSoup Nederland, een programma van de non-profitorganisatie SOCIALware en partner in het werelwijd TechSoup netwerk, is in 2007 ontstaan vanuit de gedachte dat IT eigenlijk geen grote kostenpost mag zijn voor goede doelen. Van Durme licht toe dat Microsoft in Amerika is begonnen om via TechSoup hun software als donaties beschikbaar te stellen aan Amerikaanse goede doelen. “Dat is ondertussen uitgebreid tot een wereldwijd netwerk, dat in 200 landen actief is. Inmiddels is er ook een volledige catalogus van softwareleveranciers die zich hebben aangesloten, zoals Adobe, Cisco, Microsoft, Symantec en vele andere die gratis of met hoge kortingen hun producten aanbieden aan de non-profitsector.”

 

Voor wie?

Goede doelen kunnen enorme kortingen krijgen op software. “Zij mogen gesubsidieerd zijn maar mogen als organisatie niet tot de publieke sector behoren”, vertelt Van Durme. “Ons aanbod is evenmin beschikbaar voor instellingen met een commerciële drijfveer. De stichtingen of verenigingen moeten tevens een ANBI of SBBI status hebben. Op onze website staat een duidelijke paragraaf[1] over welke instellingen in aanmerking komen. De criteria worden voornamelijk gebaseerd op de activiteit van de organisatie en gedefinieerd niet door ons maar door elk van de leverancier-donateurs.”

 

Oproep

Zelf noemt Van Durme TechSoup Nederland de brug tussen de non-profit sector en de grote softwareleveranciers. “Wij kunnen de meest gebruikte producten gratis aanbieden ”, vertelt zij. “Daarnaast stellen wij ook refurbished hardware beschikbaar. Wij hebben in de loop der jaren een imposant netwerk opgebouwd van leveranciers die meedoen aan ons programma. Om zoveel mogelijk organisaties hiervan te laten profiteren, willen we meer zichtbaarheid krijgen. Het zou spijtig zijn als verenigingen en stichtingen zich it-kosten op de hals halen, terwijl ze dat misschien helemaal niet hadden hoeven doen. De besparingen lopen op tot 95% voor het merendeel van de producten. Onze oproep aan de non-profits is dan ook: als je op het punt staat om software of hardware aan te schaffen, kijk dan eerst goed rond.”

Van Durme benadrukt dat TechSoup Nederland geen winstbejag nastreeft. “Aan de deelnemers berekenen wij bij bestelling uitsluitend administratiekosten op de donatie om zo als organisatie deze dienst te kunnen blijven aanbieden.”

 

Schrijf je in!

Maak gebruik van de bestaande en toekomstige aantrekkelijke aanbiedingen van TechSoup Nederland. Stichtingen en verenigingen kunnen zich kosteloos inschrijven op https://www.techsoup.nl. Bijna 12.000 instanties gingen u voor!

[1] https://www.techsoup.nl/eligibility_nl

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X