HashiCorp kondigt een reeks innovaties aan

Tijdens HashiConf op 11 oktober in San Francisco kondigde HashiCorp in een briefing van CEO David McJannet en de openingskeynote van co-founder CTO Armon Dadgar een groot aantal innovaties aan. Ruim 10.000 deelnemers tekenden in voor het event, waarvan 1200 live aanwezig waren in San Francisco.

Het gaat onder meer om nieuwe functionaliteiten voor HashiCorp Terraform en Terraform Cloud om de ontwikkelsnelheid, de kwaliteit van code en het management van infrastructuurkosten te verbeteren. De nieuwe HashiCorp Terraform test- en UX-functionaliteiten verminderen werk, fouten en kosten.

Terraform test framework (GA) en test-integrated module publishing (beta)

Helpt hoogwaardiger modules te produceren. Het Terraform test-framework, geïntroduceerd in Terraform 1.6, geeft developers eenvoudig te gebruiken tools om unit- en integratietesten uit te voeren op Terraform code. Auteurs van modules kunnen het test framework snel gebruiken omdat het geschreven is in HashiCorp Configuration Language (HCL) en een structuur gebruikt die lijkt op die van Terraform configuraties. Om echt te kunnen profiteren van modules van hoge kwaliteit, hebben organisaties ook een manier nodig om ze systematisch te controleren en te publiceren. Daarom heeft HashiCorp voor Terraform Cloud geïntegreerde modulepublicatie ontwikkeld, beschikbaar via de private registry. Deze nieuwe functie helpt module-auteurs om het testen en publiceren van modules te stroomlijnen.

Generated module tests (beta)

Het nieuwe test framework is ontworpen om gemakkelijk te worden gebruikt, maar het kost nog steeds tijd om een nieuw framework te leren. Om dat proces te versnellen, gebruikt Terraform generatieve AI om organisaties te helpen direct moduletests te produceren. De nieuwe functie voor het genereren van moduletests maakt gebruik van LLM om automatisch een reeks aangepaste tests te genereren voor modules binnen het private registry. Dit model is specifiek getraind op HCL en het Terraform-test framework om module-auteurs te helpen direct te beginnen met het testen van hun code.

Enhanced editor validation in Visual Studio Code (GA)

De Enhanced editor validation in Visual Studio Code (GA) maakt het makkelijker om fouten op te sporen en te verhelpen. Verbeterde editorvalidatie in de Terraform-extensie voor Visual Studio Code valideert Terraform-code automatisch in een zo vroeg mogelijk stadium en creëert een verbeterde, geïntegreerde gebruikerservaring door fouten te markeren en begeleiding te bieden om problemen snel op te lossen.

Stacks (private preview)

Stacks (private preview) vergemakkelijkt infrastructure provisioning en management at scale.

Ephemeral workspaces (GA)

Ephemeral workspaces (GA) helpt bij het optimaliseren van infrastructuuruitgaven.

Cross-platform productinnovaties

Tijdens HashiConf werd verder het alfaprogramma aangekondigd voor HashiCorp Cloud Platform (HCP) Vault Radar, de algemene beschikbaarheid van HCP Vault Secrets, secrets sync beta voor Vault Enterprise en HashiCorp Vault 1.15. Deze nieuwe mogelijkheden helpen organisaties bij het beveiligen van hun applicaties en services terwijl ze gebruikmaken van een cloud operating model om hun overstap naar de cloud mogelijk te maken. HashiCorp Vault voegt cross-platform productinnovaties toe met de nadruk op het oplossen van secrets sprawl. Door gebruik te maken van een cloud operating model kunnen organisaties kosten besparen, risico’s beperken en de snelheid verhogen waarmee ontwikkelaars veilige applicaties bouwen en implementeren.

De nieuwe mogelijkheden versterken organisaties met het bereiken van security doelen gebaseerd op identiteiten door:

  • Centraal beheren en handhaven van toegang tot secrets en systemen op basis van vertrouwde sources van applicatie- en user-identiteit.
  • De eliminatie van het verspreiden van credentials door statische secrets te identificeren die hard gecodeerd zijn in complexe systemen en tooling in de gehele cloudomgeving.
  • Vermindering van handmatige overhead en risico’s die gepaard gaan met het beheren van toegang tot infrastructuur resources zoals SSH, VPN’s en applicaties en diensten.
  • Automatische implementatie van authenticatie- en autorisatiemechanismen om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde services met elkaar kunnen communiceren.
Nieuwe visie voor HCP Waypoint

Op HashiConf Global kondigde HashiCorp ook de publieke bèta aan van Waypoint op het HashiCorp Cloud Platform (HCP), met als doel de levering van applicaties across platforms te helpen standaardiseren. HashiCorp is verheugd om de bijgewerkte visie voor HCP Waypoint te delen die platformteams in staat stellen gouden patterns en workflows te definiëren voor ontwikkelaars om applicaties op schaal te kunnen beheren.

Naast de nieuwe visie was er op HashiConf 2023 de aankondiging van enkele nieuwe functies voor HCP Waypoint. Ontworpen om platformteams te helpen gestandaardiseerde workflows te abstraheren en te delen met ontwikkelaars, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de details van de infrastructuur.

Voor meer informatie klik hier.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...