MvR Digital Workforce maakt het omgevingsdiensten gemakkelijk

Digitale assistenten worden steeds populairder. Niet zo gek als je bedenkt hoe wendbaar ze jouw organisatie kunnen maken. Ze handelen processen mensonafhankelijk af en brengen het werkplezier terug. Zeker op plekken waar veel administratieve en repeterende handelingen voorkomen.

Wij, MvR Digital Workforce uit Maarssen, zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en inzetten van digitale assistenten. Hiervoor zetten we praktische toepassingen in op basis van AI, RPA en data. Naast procesafhandeling kan RPA helpen met het koppelen van systemen en het verwerken van grote hoeveelheden data, snel, foutloos en 24/7. Denk bijvoorbeeld aan een RPA-assistent op gebieden als HRM, financiën of migratie van systemen. Er zijn al meer dan honderd digitale assistenten actief voor allerlei typen organisaties. Na de ontwikkeling en levering helpen wij ook bij het borgen van RPA bij de klant middels trainingen en het creëren van draagvlak.

MvR Digital Workforce beschikt over ruime ervaring in het implementeren van RPA, specifiek voor omgevingsdiensten. Datzelfde geldt voor het bouwen, beheren en opschalen naar een volwaardig Center of Excellence. Bij diverse omgevingsdiensten hebben wij medewerkers getraind zodat deze zelf digitale medewerkers kunnen maken en beheren.

Voor omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (NZKG) ontwikkelden we onder meer een digitale medewerker die besluiten bodemkwaliteit (Bbk) afhandelt. Ondernemers die bouwstoffen, grond of baggerspecie willen toepassen, moeten dit melden via het Meldpunt bodemkwaliteit.

Het verwerken van zo’n melding – eenvoudig kopieer- en plakwerk – in het zaaksysteem kost al snel 15 minuten. Dit verwerken wordt nu gedaan door een digitale assistent, vijf keer dan voorheen. Omgevingsdienst NZKG is een van de koplopers bij de overheid als het gaat om het gebruik van RPA. Inmiddels heeft de dienst een eigen Center of Excellence en maken en beheren ze hun eigen digitale medewerkers.

Onlangs heeft MvR Digital Workforce speciaal voor professionals werkzaam voor of bij omgevingsdiensten alle relevante informatie over het gebruik van RPA en digitale medewerkers online gezet. Handig op één pagina. Neem een kijkje op onze nieuwe pagina, waar nog meer praktijkvoorbeelden staan over de inzet van digitale assistenten bij omgevingsdiensten.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...