Waarom is Robotic Process Automation (RPA) zo speciaal?

RPA is software die software aanstuurt en in staat is om menselijke handelingen in systemen met digitale data na te bootsen. Een softwarerobot, ook wel softbot of digitale assistent of medewerker genoemd, heeft al in veel organisaties zijn intrede gedaan. De early adopters waren vooral grote financiële instellingen, maar inmiddels wordt Robotic Process Automation ingezet bij tal van organisaties, groot en klein. De belangrijkste reden om RPA in te zetten is dat de implementatiesnelheid hoog is, de kosten relatief laag en dat je via een user interface alle handelingen in systemen kunt nabootsen die mensen ook kunnen uitvoeren.

In de whitepaper van MvR Digital Workforce (Haal de robot uit de mens! – ICT Magazine) lees je wat de technologie praktisch mogelijk maakt. Maar ook hoe je kunt starten met RPA in de organisatie en welke stakeholders actief zijn en welke rol die hebben. En hoe je RPA vervolgens borgt in de organisatie.

Met RPA kun je simpele doelstellingen behalen van efficiëntere bedrijfsvoering en 24/7 dienstverlening. Maar RPA speelt ook steeds vaker een strategische rol als het gaat om bijvoorbeeld schaalbaarheid, zeer interessant voor scale-ups die wereldwijd willen werken. En bij het ontwikkelen van nieuwe servicemodellen waarbij RPA klantcontacten onderhoudt, contractmutaties doorvoert maar ook inkoop- en verkoopprocessen ondersteunt.

Wil je meer weten over RPA en de volle potentie voor jouw organisatie ontdekken, dan geven we gratis inspiratiesessies voor bedrijven en organisaties. Neem contact op met Frank Mester of Steven Glas.

Op de MvR-homepage kun je meerdere whitepapers en klantcases vinden en gratis downloaden:

Case overzicht | MvR Digital Workforce | Digitale Assistenten

Whitepapers | MvR Digital Workforce | Digitale Assistenten

MvR Digital Workforce is zeer actief in het delen van kennis die bijdraagt aan de ontwikkeling van professionals die willen werken met Artificial Intelligence (AI) en Robotics. Via trainingen, kennissessies, whitepapers en klantcases helpen we bedrijven uit alle sectoren, nationaal en internationaal, overheden en bedrijven uit de zorg met implementatie van RPA en AI.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...